Groene schoonmaaktips + winactie

Green Soap schoonmaakmiddel

Net als Bonnie, ben ik (Ilja) gek op mijn strandhuisje. Ik kan wel 100 redenen opnoemen waarom. Het uitzicht, het ruisen van de zee, ontbijten met je voeten in het zand. En ook heel praktisch: het is een fijn overzichtelijk huisje. Niet te groot, dus weinig overbodige rotzooi en gemakkelijk schoon te houden. Want laten we wel wezen, wie vindt schoonmaken nou leuk? Om het schoonmaaklijden te verlichten geef ik je een paar groene schoonmaaktips en een winactie waarmee je (bijna) blij wordt van de grote schoonmaak.

Schoonmaken zonder rotzooi

Zeker op het strand, probeer ik bewust om te gaan met het milieu. We zitten midden in de natuur, die wil ik natuurlijk niet verpesten. Dus maak ik het liefst schoon met spullen waar geen rotzooi inzit. Naast huis, tuin en keuken oplossingen (daarover straks meer) ben ik fan van de producten van Marcel’s Green Soap. Schoonmaak spullen in een vrolijke verpakking, gemaakt van gerecycled plastic. Allemaal milieuvriendelijk, maar ijzersterk tegen alle vuiligheid. Met heerlijke, natuurlijke geuren van basilicum, lavendel, kardemom en meer.Voor ieder vies klusje, van ramen lappen tot afwassen, is er een product. Dat maakt het schoonmaken allemaal net iets minder erg.

Green soap afwasmiddel

Schoonmaaktips voor een groene schone vaat

Op het strandhuisje hebben we geen vaatwasser. Afwassen doen we met de hand. En eigenlijk is dat helemaal geen straf. Muziek hard aan, scheutje van Marcel’s Green Soap afwasmiddel en gaan. Er zijn zelfs strandkampeerders die speciale afwas-afspeellijsten hebben. Heb je geen zeep van Marcel? Azijn is een prima alternatief. Je vaat gaat er prachtig van glanzen. Alleen die geur, bah. Maar ook daar is een oplossing voor. Schil een citroen en stop de schil in je fles met azijn. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met dit trucje. Voeg bijvoorbeeld kaneelstokjes, kruidnagel of lavendel uit je tuin toe. Dag vieze geur, hallo schone vaat.

schoonmaaktips groen ramen lappen

Schoonmaaktips voor schone ramen

De allesreiniger van Marcel’s Geen Soap vindt ik echt verrukkulluk ruiken. Zit je even zonder schoonmaakmiddel? Ook voor het lappen van je ramen is azijn een prima natuurijk alternatief. Zijn je ramen erg vies of heb je last van kalkaanslag op je ramen? Voeg dan ook een lepel baking soda aan het water toe. En voor een streeploos resultaat haal je na de wisser ook nog een krant over je raam. Het werkt echt! Wel daarna de krant bij het oud papier natuurlijk! Heb je geen zin om in de weer te gaan met emmers en sponsen? Je kunt ook azijn verdunnen met wat water en dat in een plantenspuit stoppen. Easy Peasy.

Tip voor schone handen

Is je huis(je) helemaal schoon? Dan ben je zelf aan de beurt. Je raadt het al, ik heb op het strand een pompje van Marcel 🙂 Maar ook hier zijn genoeg natuurlijk alternatieven te bedenken. Water met citroensap doet het altijd goed voor schone handen. Zijn je handen heel erg vies? De bladeren van rabarber over je handen wrijven doet wonderen. En heb je droge handen? Was ze dan met water waar je havermout aan toe hebt gevoegd. Geen zin in fratsen met azijn, baking soda, citroen, etc? Dan kun je hier de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap bestellen. Of je doet mee aan de winactie van OHIMP:

OHIMP mag 3 heerlijk ruikende schoonmaakpakketen weggeven. In ieder pakket zit een fles afwasmiddel, allesreiniger, allesreiniger spray en handzeep. Wil jij straks met plezier schoonmaken? Laat in een reactie hieronder weten wat jouw grootste schoonmaak frustratie is. Wie weet ben jij straks 1 van de 3 gelukkige winnaars en is die frustratie als sneeuw voor de zon verdwenen!

Ik word natuurlijk ook erg blij als je de Facebookpagina van OHIMP wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!
117 thoughts on “Groene schoonmaaktips + winactie

 1. Anna

  Mijn grootste schoonmaakfrustratie zijn de ramen lappen en de spiegel schoonmaken omdat die naar 2 min weer vingervlekken hebben van mijn dochter

  Facebook: An Na

  Reply
 2. Inge

  Jaaaaa ramenlappen !! Met ieder licht ziet het er weer anders uit. En m’n aanrecht (binnen no time weer vies) en t toilet… eh eigenlijk alles

  Reply
 3. Lisette Kleiweg

  Die vreselijke tegeltjes, en met name de voegen…..in de keuken, de badkamer, niet schoon te krijgen !

  Reply
 4. Grete Karina

  Mijn grootste schoonmaakfrustratie is de kalkaanslag op de douchecabine, hoe ik ook mijn best doe ik krijg het nooit helemaal weg.
  Oh en nog zo’n bron van frustratie is de schimmel in de voegen in de badkamer…..

  Reply
 5. suus

  ik ben niet zo’n poetser… maar als je tijdens de vakantie 2 weken lang oppas voor de katten IN huis krijgt, moet je wel even vol aan de bak…
  zó niet mijn ding, badkamer, keuken, ramen, magnetron, slaapkamers, echt alles…
  ik zou wel eens willen proberen of het gemakkelijker gaat met Marcel’s Green Soap…
  Ik zou mijn oppas versteld doet staan 😉

  Reply
 6. Marian Zw

  Oh frustratie genoeg als mama van vier kids….net de ramen gezeemd komen ze thuis en vergeten dst je een bel hebt bij de duer, bonken op de ramen….vieze handen! Of je hebt net het toilet spiegelend schoon ja hoor….de geuren komen je alweer tegemoed. En die vieze zwarte handjes op de deuren! Schoenen uittrekken en de hal vol zand….hahha je ziet ik heb wel genoeg frustraties…maar ik zou dit schoonmaak middel heel graag eens proberen. Vooral ook omdat het beter is voor het millieu

  Reply
 7. Bettins

  Mijn grootste frustratie is dat als je klaar bent, je eigenlijk weer van vooraf aan mag beginnen want alles wordt zo snel weer vuil (hond in huis). Schoonmaken is helaas geen hobby wat ik met plezier doe ;).

  Reply
 8. Linda

  Mijn schoonmaak frustratie is de badkamer schoon te maken. Het is de douche, de kakel, de so8egel, de wastafel, de wasmachine en droger.. en dan is er ook de kalkanslag. Pff!

  Reply
 9. wendy

  Wauw zou heel graag dit heerlijke schoonmaakpakket willen winnen ben gek op de geuren van marcel green soap naast dat het ecologisch is ruikt het heerlijk waag graag mijn kans mijn grootste schoonmaakfrustatie zijn nare luchtjes en een zooi in huis waag graag mijn kans voor dit prachtige pakket en ga heel hard hopen dat met veel geluk dit geweldige pakket misschien wel mijn kant op mag komen want als ik dit pakket mag winnen dan kan de najaarschoonmaak met veel plezier beginnen

  Reply
 10. Anita H.

  Alles qua schoonmaken is voor mij één grote frustratie en dat is te zien ook. Ik besteed daar veel te weinig tijd aan. Maar wat ik heel erg vind: beetje lomp koken en je gasfornuis is meteen weer hartstikke vies. Bepaald niet leuk, vlak na de poetsbeurt.

  Reply
 11. Gonny

  Met stip op nummer 1: Ramen lappen.
  Het streept altijd. Ik ga de tip met azijn en plantenspuit eens gebruiken.

  Reply
 12. Nel Crea

  Het klinkt misschien niet echt, maar het is toch waar. Ik houd van poetsen en heb er veel plezier in. Nog nooit met deze producten gewerkt, zou het graag willen proberen. Miss hien is het wel super genieten.

  Reply
 13. Jo's Daughter

  De vloeren dweilen & mijn kat die daarvan hyper word. Misschien vind ze het geurtje niet zo lekker, of juist wel… Ze gaat iig rennen, vliegen, sjeesen en rolt over de net schoongemaakte stukken. Het lijkt dan wel of ik vloerbekleding heb ipv laminaat want alle losse haartjes plakken aan de grond. Daar word ik best een beetje chagerijnig van, zou een ander schoonmaakmiddel verschil kunnen maken?

  Reply
 14. Lucie

  Eerlijk gezegd houd ik helemaal niet van schoonmaken, maar wél van schoon! De allerergste klus vind ik het reinigen van de ramen, met alle roet en vogelpoep hier aan de drukbevaren rivier de Waal, en dan zou ik nog bijna de spinnen vergeten! Het is zo’n ondankbaar werk, nog geen kwartier nadat alles weer blinkt pronkt er geheid weer een vogelflats op het raam, maar wie weet hebben die vogels net als ik liever een schoon toilet!

  Reply
 15. Sandra R.

  Leuk een strandhuisje. Heerlijk een met de natuur zijn. He die tip met citroen in de azijn kende ik nog niet. Ga ik binnenkort eens proberen. Ik ben dol op citroen en dat ruikt lekkerder dan azijn 😉 Ik ben nog op zoek naar goede en melieuvriendelijkere schoonmaaktips en -middelen. Zo heb ik de wasverzachter vervangen door natuurazijn en groene zeep verwijdert prima vetresten in de keuken. Ik zou deze prducten daarom graag eens willen testen. Fijne zomer! Gr. Sandra

  Reply
 16. Grady

  Ramen zemen, wat ik ook probeer: NOOIT STREEPLOOS De glazenwasser heeft vuil water en zwemt heel nonchalant in 2minuten de ramen en geen streep te zien…. SUPER FRUSTREREND

  Reply
 17. marijksels

  Hahaha…grootste frustratie?! Dat je er nooit es klaar mee bent 😉 Altijd weer die kaboutertjes die overal stof en andere ongeneugten rondstrooien 😉

  Reply
 18. René venema

  Randjes bij de stop van de wasbak en rond de kraan. Moeilijk.pmndeze kalk.aanslag te verwijderen. Hondenhaar op de bank en laatst wascoktijtsporen op de muur en vloer

  Reply
 19. Marja Legius

  Mijn grootste ergernis is dat als ik net alles klaar heb het een uur later alweer niet meer te zien is dat ik alles gepoetst heb want dan loopt de hond met zijn natte poten weer binnen of knoeit mijn zoon weer op het aanrecht.

  Reply
 20. Maris

  Net alles schoon en opgeruimd, troep in een vuilniszak gedaan. Blijkt die te lekken. dan scheurt hij ook nog en kan ik weer aan de gang!

  Reply
 21. wilmsen anita

  het ergste vind ik dat ik zeer droge handen krijg van de meeste schoonmaakproducten

  Reply
 22. Sharon de Ridder

  Mijn grootste frustratie – naast het feit dat het zo snel weer vies is – de badkamer… Wat een monnikenwerk toch!
  Wat een fijn pakket lijkt me dit! Ik ben altijd aan het zoeken naar fijne schoonmaakmiddelen voor op de camping en deze komt zeker op mijn lijstje!

  Reply
 23. cobi

  Het lijkt wel of je nooit klaar bent…. zodra je een ruimte schoon heb maken de jongens het achter je rug weer smerig…….
  Heb geen hekel aan de badkamer of de ramen maar de vloeren vind ik altijd een crime

  Reply
 24. Marjanne van den Blink

  Mijn schoonmaakfrustratie is wanneer ik net heel de aanrecht heb schoongemaakt mijn partner zonder broodplank broodjes gaat staan klaar te maken. Met als gevolg: alles onder de kruimels, boter op de aanrecht en over heel de aanrecht verspreidde lege verpakkingen van worst of kaas

  Reply
 25. Marcel

  Soms heb je van die dagen dat je echt even los gaat met het schoonmaken van het huis..tussendoor de wassen draaien, de vaatwasser aanknallen..stofzuigen, afstoffen, dweilen…een en al lol dus..

  Grootste frustratie is dan wel dat de gekozen radiozender af en toe nummers draait die niet een lekkere ritme of beat hebben….echt een drama hoor 🙂

  Reply
 26. Kitty van Teeffelen

  Mijn grootste fustratie zijn de ramen. Ik heb al van alles geprobeerd van afwasmiddel, spiritus enz. Er blijven strepen zichtbaar!!

  Reply
 27. Marian B

  Alleen het woord schoonmaken is al frustratie 😉 Maar vooral de badkamer (kalk) en ramen lappen vind ik verschrikkelijk. Dit groene pakket zal de frustratie vast wat verminderen.

  Reply
 28. lisanne bons

  Mijn frustratie is toch wel de Kids en de hond…..pfff….Wat kunnen die er een zooi van maken in een paar minuten.

  Reply
 29. May

  Plinten, plinten en nog eens plinten… grote frustratie ! En dan nog de haren in het putje van de douche, ook een grote frustratie. Maar laten we het eens hebben over de tandpasta-restjes in de wasbak… daar word ik echt gek van!! Pff… dat lucht op 😉

  Reply
 30. cbdkl

  Mijn grootste schoonmaakfrustratie is dat ik net klaar ben en een van de kinderen maakt het gelijk weer vuil. Dat geld voor ramen die net zijn gewassen, kleding die net schoon/droog/ gestreken is maar ook na stofzuigen en het poetsen van de wc. Er komt altijd wel iemand het verpesten.

  Reply
 31. Geertje Hoekstra

  Mijn grootste frustraties zitten letterlijk in de kleine hoekjes… Op één of andere manier lijkt elk hoekje een stofmagneet, waardoor ik met veel gepriegel (en soms een tandenborstel ter hand moet nemen) en vele zweetdruppeltjes het probeer schoon te krijgen (wat dus regelmatig niet lukt… = frustrerend!)

  Reply
 32. Corine N

  Net lekker de vloer gedweild, gaan we eten ligt weer de helft onder de eetstoelen van de kinderen..ach ja..beginnen we toch weer opnieuw ??!

  Reply
 33. Peggy Elizen

  Ramen wassen, gaat zo moeilijk, ik krijg dan snel last van mijn armen en houd strepen.

  Reply
 34. Sabrina

  Mijn grootste frustratie is als ik net gedweild heb, of zelfs nog aan het dweilen ben en mijn hond er met haar vieze modder poten doorheen komt lopen terwijl ze normaal de hele dag lekker buiten wil liggen, moet ze net op dat moment altijd een heel spoor modderpootjes achterlaten en kan je continu opnieuw blijven beginnen.

  Reply
 35. m chen

  Mijn grootste schoonmaak frustratie is dat anderen niet mee helpen en meteen na het schoonmaken niet voorzichtig doen en alles weer vies maken! Ik begrijp dat in een woning geleefd wordt maar schoonhouden naar het schoonmaken is niet veel gevraagd!

  Reply
 36. Kitty Smulders

  Mijn grootste frustratie is: Dweilen en 4 katten. Voor het nog droog is gaan ze al heerlijk glijden of rollen over de natte vloer, dit is voor hun een spelletje geworden. En als de vloer eenmaal droog is dan krijg je natuurlijk na hun gebruik van de kattenbak weer leuke witte pootafdrukken door heel het huis. Ik hou zielsveel van ze maar kan me hier na 17 jaar nog steeds erg aan ergeren. Eigenlijk heb ik met ramen zemen het zelfde probleem, komt een vliegje voorbij of ze denken maar iets te zien en daar gaan die pootjes weer 🙂

  Reply
 37. Marlies V

  mijn grootste schoonmaakfustratie zijn de vliegenstrontjes op mijn voor- en achterdeur én op de vensterramen…. grrrrrr

  Reply
 38. Jose Looijs

  mijn grootste schoonmaakfrustratie… dat is toch wel dat je net klaar bent met schoonmaken en dat er dan zandbakschoenen uit worden getrokken en je weer opnieuw kunt gaan beginnen… zucht….

  Reply
 39. Anita te Gussinklo

  Mijn grootste schoonmaakfrustratie is ook de ramen lappen.
  In mijn slaapkamer heb ik een hele grote kast met spiegel.
  Dan denk je hem goed schoon te hebben gemaakt, maar als dan in de namiddag het zonnetje erop schijnt zie je toch nog strepen.

  Reply
 40. Thea

  Mijn grootste frustatie is dat het nooit ophoud, het is net schoon en hup ook weer vies helaas.

  Reply
 41. Nina Mol

  Ik doe graag mee maar ik heb geen schoonmaakfrustratie! Ik houd alles bij dus dan zijn schoonmaakklussen geen enkel probleem meer! Elke dag een half uurtje is genoeg!!

  Reply
 42. Bianca Schonewille

  Mijn aller grootste frustratie….een vette afzuigkap en de rest eromheen in de keuken.Wij hebben een open keuken (vrij nieuw) maar bepaalde plekken voelen vaak weer erg vet aan.

  Reply
 43. ilsiee prins

  Al zoveel gehoord over deze producten, en ben zelf ook wel eens erg benieuwd… Mijn grootse schoonmaakfrustratie??? Ha.. De mannen die niet in de pot piesen maar ipv ernaast… JAIKS…. 😉 Gelukkig zijn de mannen hier thuis goed ‘afgericht’ en piesen ze netjes IN de pot hahaha,,, We zijn net klaar met een hele verbouwing, hier helaas nog steeds veel last van stof, dat irriteert me wel eens… Net de vensterbanken afgestoft en de volgende dag is er alweer een laagje stof… Heeft even tijd nodig denk ik voordat dit ophoud.. Verder ben ik een echte poetsmiep, muziekje aan en gaan! 😉
  Groetje Ilsiee

  Reply
 44. Vanessa

  Schoonmaken (lekker soppen zeg maar niet stoffen) vind ik eigenlijk heel fijn. Je ziet ook gelijk resultaat. Het frustrerende is dan ook wanneer alles schoon is en de pubers binnen komen. binnen No time lijkt de keuken weer een slagveld en manlief komt daarna binnen en vraagt wat ik de hele dag heb gedaan aangezien hij dacht dat ik zou schoonmaken….

  Reply
 45. Lyn

  Mijn grootste frustratie is kalk op de douchedeuren!! Krijg het nooit helemaal weg, en als het eindelijk weg is is het binnen no time terug.

  Reply
 46. Lydwien

  Mijn grootste schoonmaakfrustratie is het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen die stinken en je handen irriteren en daarbij ook nog eens je spullen aantasten en slecht zijn voor het milieu!
  Ik pas geregeld huismiddeltjes toe en heb zojuist weer enkele nieuwe tips gelezen, dank je!
  De producten van Marcel lijken me echt een goede oplossing… en dan die geurcombinaties! Ik zou er zo zelf mee onder de douche springen (niet met Marcel begrijp me niet verkeerd 😉 maar met zijn schoonmaakzeep)

  Reply
 47. erika panjer

  mijn grootste schoonmaak frustatie is de badkamer wat een ellende is dat elke keer weer daarom zou ik graag met deze producten willen schoonmaken en wellicht scheelt me dat veel tijd en allergieplekken

  Reply
 48. Sandra Hutchison

  Ik raak werkelijk gefrustreerd van de badkamer, er wordt hier bijna dag en nacht gebruik van deze ruimte gemaakt. Zodra ik hem heb schoongemaakt en ik draai me om, dan kan ik weer opnieuw gebruiken. Hoop dat jullie mijn frustratie als sneeuw voor de zon kunnen laten verdwijnen!

  Reply
 49. Daan

  Mijn grootste schoonmaakfrustratie zijn de ramen. Vooral de kleine ramen waarbij het lastig om het streeploos schoon te maken.

  Reply
 50. Chantal

  Schoonmaakfrustraties? Echt niet! Heerlijk, de boel opruimen bedden verschonen dan afstoffen, de stofzuiger door het huis meteen er met de dweil achteraan. Het toilet moet ook nog even gedaan dus dat doe ik er ook lekker bij, heerlijk dat poetsen. Het huis ruikt weer fris en fruitig en ziet er weer tip top uit. Even genieten met een kop koffie op de bank. Helaas… de bel beneden gaat zoonlief komt thuis. “hooooi” “dag jongen!” “oohhh shit ik heb mijn natte schoenen nog aan, vergeten uit te trekken! Geeft vast niet ik ben nu toch al door de gang en de woonkamer gelopen met mijn schoenen.” in gedachten ‘aaahhh dat geeft wél! Ik heb net de boel schoon gemaakt.’ Half uur later komt ook de man des huizes binnen, met natte schoenen en hij loopt nog eerst even naar de keuken om vervolgens zijn route door het huis te vervolgen om te eindigen in het toilet. Prettig weekend in wat even een heel schoon, fris en fruitig huis was…
  Door een chronische ziekte kost schoonmaken mij meer energie dan voorheen. Hierdoor ben ik blij met alle tips en middelen die mij energie kan besparen. Een lekkere geur in huis is daarnaast ook welkom zeker als schoonmaken met deze producten een fluitje van een cent is. De allesreiniger in spray vorm klinkt ideaal. Ik had al eens de tip gelezen om altijd allesreiniger paraat te hebben aangemaakt met water in een spray flacon, die staat dan ook al standaard in mijn keukenkastje, naast de schoonmaakazijn, nog zo’n heerlijk product nou ja heerlijk wel qua functionaliteit. Je kunt het ook goed gebruiken als wasverzachter. Oké als het uit de was komt ruikt het nog een beetje apart maar de geur trekt volledig weg als de was droog is en voelt zachter aan dan wanneer je geen wasverzachter of iets zou gebruiken. Ook ideaal een kopje soda in de wastafel en daar een beetje schoonmaakazijn overheen gieten zo lossen verstoppingen makkelijk en goedkoop op.

  Reply
 51. Annelies van Hurne

  Mijn grote frustratie is dat ik een hekel heb aan schoonmaken hahaha dus ik vind alle klussen een ramp. Als ik dan echt iets moet noemen, de afwas. net alles klaar en dan komen ze weer drinken pakken of hebben ze een bordje nodig.. grrr

  Reply
 52. Romy

  Ramen lappen vind ik echt het vreselijkste van alles! Daarvoor kan ik wel een goed product gebruiken 😉

  Reply
 53. Elske

  Dat overal stof achterblijft. Zelfs op de muren & dat ik vaak met schoonmaken het stof alleen maar lijk te verplaatsen ipv echt weg te halen. Stof, ik word er gek van! Echt mijn grootste frustratie 😉

  Reply
 54. lottie

  Mijn grootste schoonmaakfrustratie ben ikzelf; na keurig en grondig schoon gemaakt te hebben is binnen een UUR alles weer vuil…..

  Reply
 55. Coby Bot

  Vliegjes wegpoetsen op de auto, vreselijk deze dagen. of de auto dan naar lavendel moet ruiken weet ik eigenlijk niet maar het blijft wel een frustratie

  Reply
 56. Yvon

  Mijn grootste schoonmaakfrustratie is toch wel kalk verwijderen. Waarmee ik het ook doe, alles slaat enorm op mijn luchtwegen. Ik ben astmatisch. Zonder agressief spulletje krijg ik het niet goed schoon, maar ik heb het dan spaans benauwd!

  Reply
 57. monique

  De voegen in de douche en het douchescherm met kalkaanslag brrrr, daar wordt ik echt niet goed van

  Reply
 58. kelly v

  Mijn grootste schoonmaakfrustratie is het huis stofzuigen met een verharende hond.. Of met andere woorden: Stofzuigen en er na 5 minuten niets meer van zien.

  Reply
 59. Anneliese de Waal

  De vieze ramen als het heeft geregend en alle buitendeuren die dan onder het vuil zitten.

  Groetjes Anneliese

  Reply
 60. Suzet

  Ik voel toch altijd wel lichte frustratie wanneer ik net gestofzuigd. Vloertje lekker schoon. En dan klinkt er een ‘Wheeep wheep’ in mijn caviahok: de ene caaf zit de andere achterna… en ja hoor: daar stuift het zaagsel al weer over de rand heen, op mijn mooie vloertje!

  Reply
 61. anja

  de badkamer schoon maken en na 1 keer weer gebruiken zie je er niks meer van terug geld ook voor ramenlappen

  Reply
 62. Nancy van Heck

  Mijn grootste frustratie is dat wanneer ik iets schoon hebt gemaakt in huis dat het erg gauw vies is vooral omdat ik honden in mijn huishouden hebt.

  Reply
 63. Mieke

  De trap stofzuigen. Zó onhandig om het stofzuigbakbeest op de treden achter je aan te balanceren. Misschien maar een keer aan de kruimeldief….

  Reply
 64. Janneke

  Mijn schoonmaakfrustratie is stof! Wij wonen in een ouder huis, dus gauw stof. Wanneer je aan het schoonmaken gaat moet ik eerst stoffen, anders smeer ik het van de een naar de andere plek.

  Reply
 65. chucky1012

  Dit is mijn grootste schoonmaakfrustatie de voegen schoon te krijgen tussen de tegels in de badkamer.
  De voegen zien er niet uit heb al zoveel geprobeerd zodat mijn nagels kapot gingen.

  Reply
 66. Maaike tH

  Ik doe graag mee! Mijn grootste frustratie is als ik alles heb stofgezogen, en mijn kinderen met hun voetbalschoenen binnen komen stappen zonder de schoenen uit te doen. Hoppa… Allemaal zand in de kamer en dan ook nog onschuldig kijken 🙂

  Reply
 67. Joëlle

  De kalkaanslag in de badkamer verwijderen is niet mijn hobby.
  Lijkt wel of het steeds erger wordt!
  En dan ook nog die vieze voegen die altijd zwart worden!
  Wat een rotklus.

  Reply
 68. Jeanne

  Als ik net gestofzuigd en gestoft heb en het zonnetje vrolijk schijnt…. dan zie ik weer van alles liggen. Best wel frustrerend.

  Reply
 69. Renée

  Stoffen… er ligt zo ontzettend snel weer stof. Als de zon schijnt, zie ik het door de lucht dwarrelen 🙁

  Reply
 70. Sandra

  Schoonmaken is zulk ondankbaar werk! Ik heb mijn kont nog niet gekeerd of mijn toko is alweer plakkerig…… 😉

  Reply
 71. Floor

  Mijn grootste schoonmaakfrustratie is mijn eigen haar. Mijn haren vind ik namelijk echt werkelijk waar overal terug, op de gekste plekken!

  Reply
 72. Vivian

  We hebben een prachtige badkamer, met natuurstenen vloer. Maar die krijg ik echt niet meer schoon/ vetvrij/ vlekvrij 🙁 !
  Heb echt al van alles geprobeerd, maar ik mag zo weinig op de vloer.
  Nu hoop ik dat met Marcel’s Green Soap dé doorbraak komt en alle vettigheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

  Heb trouwens een aantal van je tips opgeslagen; zo hoop ik ook minder schoonmaakspul te hoeven gebruiken/ kopen. Beter voor het milieu!

  Reply
 73. maaike

  De ramen lappen, want met een hond en kinderen zitten er in no time weer vlekken op….en de was, die komt echt nooooit af, haha!

  Reply
 74. Marina

  Kalkaanslag en schimmelvoegen in de badkamer. Er valt gewoon niet tegenop te poetsen. ZO frustrerend!!

  Reply
 75. Joke Pronk

  mijn allergrootste frustratie is dat dat hele huishouden een ‘Never ending story’ is!!

  Reply
 76. Anouk Nijmeijer

  Mijn groot frustratie was altijd de badkamer omdat we door ruimtegebrek de wasmachine daar in hadden geplaatst en je met je adem in de douche in moest stappen omdat het anders niet paste. Gelukkig is dat opgelost. Toch blijft schoonmaken niet heel leuk heb ook niet echt een fijn middel gevonden zonder gemicalien waardoor ik altijd probeer schoon te maken wanneer de kinderen er even niet zijn. En dat is lastig want ze zitten nog niet op school

  Reply
 77. Jacques Leliveld

  omdat het vroeger door mijn partners tot in de puntjes werd verzorgd,
  .. is het momenteel als alleenstaande mijn grootste frustratie dat ik het zelf moet doen en
  .. als ik dan net de ramen heb gelapt er incontinente meeuwen of andere vogels overvliegen of woestijnzand neerdaalt

  Reply
 78. Charlotte

  Voor mij is het toch echt het ramenlappen wat voor veel stress zorgt. Krijg altijd vieze strepen erop, hoe hard ik ook mijn best doe. De vlekken gaan er niet goed af & nieuwe komen erbij… Net als je denkt dat het schoon is gaat het geheid regenen 🙁

  Reply
 79. Huisinfo.com

  Mijn grootste schoonmaak frustratie is dat het niet lijkt uit te maken hoe vaak je schoonmaakt. Na vijf minuten wordt het weer teniet gedaan door je huisgenoten 🙁
  Groetjes,
  Vivian de Lange

  Reply
 80. Daphne

  Er is een ondankbare schoonmaakklus in huis en dat is onze oude badkamer. De witte voegjes zijn niet meer wit te krijgen. Ik heb al zoveel producten zelf hardnekkige geprobeerd maar het lukt niet. Ik weet na schrobben en schuren dat het schoon is maar het ziet er niet zo uit , helaas

  Reply
 81. corinda

  Met stip op 1: de spiegel in de badkoamer. Heerlijk gepoetst. De kinderen maken er gebruik van en ik kan zelfs de tandpasta er weer vanaf krabben…zucht…

  Reply
 82. roos

  Zo Vies: Die dingen om te koken, waar je de pannen op zet. Van een gasvoornuis. . Als staan ze dagen in een sopje, je blijf er aan plakken! Misschien is dit de juiste oplossing. Dus uit testen………..en het u laten weten.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Hand in my Pocket maakt gebruik van cookies. Meer daarover lees je in de privacyverklaring