Net als Bonnie, ben ik (Ilja) gek op mijn strandhuisje. Ik kan wel 100 redenen opnoemen waarom. Het uitzicht, het ruisen van de zee, ontbijten met je voeten in het zand. En ook heel praktisch: het is een fijn overzichtelijk huisje. Niet te groot, dus weinig overbodige rotzooi en gemakkelijk schoon te houden. Want laten we wel wezen, wie vindt schoonmaken nou leuk? Om het schoonmaaklijden te verlichten geef ik je een paar groene schoonmaaktips en een winactie waarmee je (bijna) blij wordt van de grote schoonmaak.

Schoonmaken zonder rotzooi

Zeker op het strand, probeer ik bewust om te gaan met het milieu. We zitten midden in de natuur, die wil ik natuurlijk niet verpesten. Dus maak ik het liefst schoon met spullen waar geen rotzooi inzit. Naast huis, tuin en keuken oplossingen (daarover straks meer) ben ik fan van de producten van Marcel’s Green Soap. Schoonmaak spullen in een vrolijke verpakking, gemaakt van gerecycled plastic. Allemaal milieuvriendelijk, maar ijzersterk tegen alle vuiligheid. Met heerlijke, natuurlijke geuren van basilicum, lavendel, kardemom en meer.Voor ieder vies klusje, van ramen lappen tot afwassen, is er een product. Dat maakt het schoonmaken allemaal net iets minder erg.

Green soap afwasmiddel

Schoonmaaktips voor een groene schone vaat

Op het strandhuisje hebben we geen vaatwasser. Afwassen doen we met de hand. En eigenlijk is dat helemaal geen straf. Muziek hard aan, scheutje van Marcel’s Green Soap afwasmiddel en gaan. Er zijn zelfs strandkampeerders die speciale afwas-afspeellijsten hebben. Heb je geen zeep van Marcel? Azijn is een prima alternatief. Je vaat gaat er prachtig van glanzen. Alleen die geur, bah. Maar ook daar is een oplossing voor. Schil een citroen en stop de schil in je fles met azijn. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met dit trucje. Voeg bijvoorbeeld kaneelstokjes, kruidnagel of lavendel uit je tuin toe. Dag vieze geur, hallo schone vaat.

schoonmaaktips groen ramen lappen

Schoonmaaktips voor schone ramen

De allesreiniger van Marcel’s Geen Soap vindt ik echt verrukkulluk ruiken. Zit je even zonder schoonmaakmiddel? Ook voor het lappen van je ramen is azijn een prima natuurijk alternatief. Zijn je ramen erg vies of heb je last van kalkaanslag op je ramen? Voeg dan ook een lepel baking soda aan het water toe. En voor een streeploos resultaat haal je na de wisser ook nog een krant over je raam. Het werkt echt! Wel daarna de krant bij het oud papier natuurlijk! Heb je geen zin om in de weer te gaan met emmers en sponsen? Je kunt ook azijn verdunnen met wat water en dat in een plantenspuit stoppen. Easy Peasy.

Tip voor schone handen

Is je huis(je) helemaal schoon? Dan ben je zelf aan de beurt. Je raadt het al, ik heb op het strand een pompje van Marcel 🙂 Maar ook hier zijn genoeg natuurlijk alternatieven te bedenken. Water met citroensap doet het altijd goed voor schone handen. Zijn je handen heel erg vies? De bladeren van rabarber over je handen wrijven doet wonderen. En heb je droge handen? Was ze dan met water waar je havermout aan toe hebt gevoegd. Geen zin in fratsen met azijn, baking soda, citroen, etc? Dan kun je hier de milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap bestellen. Of je doet mee aan de winactie van OHIMP:

OHIMP mag 3 heerlijk ruikende schoonmaakpakketen weggeven. In ieder pakket zit een fles afwasmiddel, allesreiniger, allesreiniger spray en handzeep. Wil jij straks met plezier schoonmaken? Laat in een reactie hieronder weten wat jouw grootste schoonmaak frustratie is. Wie weet ben jij straks 1 van de 3 gelukkige winnaars en is die frustratie als sneeuw voor de zon verdwenen!

Ik word natuurlijk ook erg blij als je de Facebookpagina van OHIMP wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!