Wij hebben de DopperRun gelopen, een sponsorloop voor schoon drinkwater in Nepal.

dopperrun start

5 kilometer.. Het was nog best afzien in de kou, wind en het nu en dan mulle zand. Maar wel voor een goed doel, en wat was het gezellig!! De DopperRun is een kleinschalige, jaarlijkse run waarbij de opbrengsten ten goede komen aan Doppers’ waterprojecten in Nepal.

De loop startte op het strand bij Parnassia. Vanaf daar maakten we een rondje door de duinen (Vogelmeertje, Kattenvlak). Supermooie route die ik zeker nog een keer ga lopen (maar dan wel als het minder hard waait). Leuk, foto’s en filmpjes tussendoor maken, kan ik gelijk even de steken in mijn zij tot rust laten komen.

dopperrun judith dopperrun Bonnie

Dan is daar de finish in zicht. We krijgen een appel en… een mooie Doppert!! Gevuld met drinkwater van PWN. En was deze leeg, dan kon je hem bij de PWN tank weer bijvullen. Wat een goed georganiseerd evenement!

Niet iedereen had trouwens de goede bedoelingen van Dopper hoog in het vaandel staan: bij Parnassia waren de lopers niet welkom voor wat drinken/eten voor of na de run: “het is al druk genoeg!” (nou jaaa)

dopperrun finish

bijvultank PWN

Over Dopper:
Doppers, je kent ze vast wel. Die fijne, hervulbare en BPA vrije flesjes. Bij een slok water uit deze hippe fles sta je niet direct stil bij de flinke filosofie erachter. Even in een notendopper:

1) Dopper gaat door het hergebruik van de fles de “plastic soep” tegen.
2) Dopper stimuleert het gebruik van kraanwater.
3) Dopper steunt waterprojecten in Nepal
(lees hier meer over Doppers doelen)

dopperrun doelen

En daar hebben wij ons vandaag hard voor gemaakt. Het inschrijfgeld en de door deelnemers eventueel geworven sponsorgelden kwamen geheel ten goede aan Doppers waterproject in Nepal. Dopper heeft inmiddels 3.000 inwoners van Nepal voorzien van schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. De komende anderhalf jaar komen daar, o.a. met behulp van initiatieven zoals de DopperRun en de verkoop van Doppers, nog 20.000 Nepalezen bij.

dopperrun pixie

Volgend jaar weer!