Kaartje sturen

En dan ben je jarig en stroomt je Facebookwall vol met felicitaties, je telefoon bliept lekker vaak en uit je brievenbus steken maar liefst 7 enveloppen. Hoe leuk! Mia en ik nemen een theetje en een taartje en installeren ons prinsheerlijk op de bank met de feestpost. Echte kaarten… daar word ik toch zó blij van.

Moet je je indenken, de traditionele kaartstuurder heeft dus eerst een kaart met postzegel gekocht, vervolgens de kaart beschreven, is daarna naar de brievenbus gelopen (heeft er zelfs aan gedacht dit vóór 18 uur te doen) en heeft uiteindelijk de kaart gepost. De moderne kaartstuurder opent de Hallmark app, selecteert een kaart, upload een foto, voegt een leuk symbooltje toe, typt een tekstje, verzorgt de betaling en drukt op send. En dat allemaal voor mij?!

Mijn vaste kaartstuurmatties

Bij de verjaardagspost zit natuurlijk een kaart van Judith. Mia is flink losgegaan met haar eigen Hallmark app. En mijn moeder heeft op de ouderwetse manier een grote kaart volgeschreven met allemaal lieve woordjes. Kaartstuurders zijn bij mij sowieso aan het goede adres. Al jaren bewaar ik mijn ontvangen kaarten. Sterker nog, mijn hele leven eigenlijk al. Er bestaat geen woord voor, maar ik ben zeg maar de filatelist onder de ansichtkaartverstuurders. Mijn moeder begon met het bewaren van mijn kaarten vanaf mijn geboorte (way back, toen er nog geen Hallmark apps bestonden ;-)) Kijk maar:

70's plakboek kaarten

Liefdesbrievenkaarten

Ik pak mijn oude doos met brieven, bonnetjes en natuurlijk ansichtkaarten er eens bij. Ik mocht er denk ik best wezen ;-). Een kleine greep:

liefdeskaarten

Kaartjes uit het buitenland

De laatste tijd maak ik best wat tripjes. Vast onderdeel is altijd een kaartstuurmoment. Ik maak er mijn eigen feestje van: installeer me met een lekker drankje, wat eten en de vers gescoorde ansichtkaarten aan een goed tafeltje… en schrijven (genieten) maar! Is het gek als ik zeg dat zelfs onze katten Fransje en Sjakie een kaartje uit het buitenland krijgen? verjaardagskaart

De kaartmolen

Ik kreeg hem vorig jaar van een vriendin. Hij staat helemaal vol met foto’s en kaarten. Niet alleen ontvangen kaarten, maar ook een voorraad kaarten voor verschillende – nog te komen – verstuurmomenten.

kaartmolen

Ben je een adres kwijt? Probeer eens de Reconnect service

Bijvoorbeeld het adres van je beste vriend(in) van vroeger of van die leuke studiegenoot. Of de contactgevens van een ex van járen terug (haha, zal hij blij mee zijn). Hallmark gaat voor jou op zoek naar de adresgevens. Geinig toch? Reconnect service.

Hallmark reconnect

De Week tegen Eenzaamheid:

Er hoeft niet eens altijd een aanleiding te zijn om een kaartje te sturen. Ik stuurde deze bijv. gister naar Judith via de Hallmark app en ze heeft hem vandaag al keurig binnen.

Hallmark app
Mocht je toch op zoek zijn naar een aanleiding, ik vind deze wel erg mooi: Het is vandaag 25 september de start van de Week tegen Eenzaamheid. Misschien een mooi moment om iemand te verrassen met een kaartje? Ik denk automatisch aan oude mensen die eenzaam zijn. Maar wist je dat 1 op de 3 jongeren zich eenzaam voelt?! Zielig…

Ook een kaartje sturen? Ik geef 20 gratis Hallmark kaarten (+postzegel) weg

Ik mag de komende 20 dagen 20 mensen een kortingscode geven voor het helemaal gratis versturen van een Hallmark kaart uit de nieuwe kaartenserie, inclusief postzegel. De kaart maak je via de Hallmark site of de Hallmark app en wordt – mits vóór 19.30 gemaakt – de volgende dag bezorgd.

Ik trek elke dag een winnaar 🙂 Meedoen is weer heel gemakkelijk, via het wintooltje hieronder. Lukt het niet? Laat het me even weten..

a Rafflecopter giveaway

Nog meer inspiratie nodig? Misschien helpt dit filmpje…