selfie_konijn

Een selfie, wie doet er niet aan tegenwoordig. Altijd weer leuk om jezelf (en anderen) terug te zien op de foto.  Alleen jammer dat je arm vaak net te kort is waardoor je toch een wat krampachtige look krijgt. De oplossing – je kent hem uiteraard al – de selfiestick. Ik ging ‘em proberen…

Hoe het allemaal begon:

Ik zag een paar jaar terug dit filmpje voorbijkomen op Facebook en vond het zo mooi! Deze gast houdt van reizen, komt op de mooiste plekken van de wereld en deelt het graag met de rest. Alex Chacon doet zijn trip op de motor met zijn vaste reismattie: de selfiestick. Zijn video is ruim 10,5 miljoen keer bekeken!!

 

Selfiestick inspiratie

Wat zijn nou echt leuke selfies? Ik ga een beetje speuren op het web, naar leuke tips en ideeën.

IMG_8469.JPG

Van dit filmpje ben ik echt onder de indruk… #daredevils

Trouwens, volgens mij is deze jongen afgelopen week overleden, terwijl hij bovenop een skyscraper in Hong Kong stond!!

Mocht je het nog niet weten, hoe werkt een selfiestick eigenlijk?

De selfiestick is een kleine, handzame stok die je tot ongeveer 1 meter uit kunt schuiven. Aan het uiteinde zit een klem waar je eenvoudig je telefoon (of GoPro) tussen kunnen bevestigen. De klem is makkelijk wendbaar zodat je de juiste fotografie- of film angle kunt kiezen. Bij de selfiestick is meestal een kleine afstandbediening verkrijgbaar, die via bluetooth (dus op afstand) de camera op de je telefoon bedient. Stapsgewijs:

  1. Zet de camera aan.
  2. Klem je telefoon op het uiteinde van de selfiestick.
  3. Bepaal de juiste positie.
  4. Schuif de stok uit.
  5. Smile! (en klik op het knopje van je afstandsbediening).

Ondertussen gaat mijn selfiestick overal mee naartoe en maak ik er veel reisvlogs mee. Deze video maakte ik een paar jaar terug, met mijn allereerste selfiestick 😉