track my traces

Geen duizend woorden kunnen beschrijven hoe geweldig ik Ålesund in Noorwegen vond. Deze 12 foto’s misschien wel.  En een filmpje, van een geweldige Wildlife Sea Safari. En ik heb een kaartje gemaakt. Zodat je een beetje een idee hebt waar ik precies was in Noorwegen. Want… op slechts 2 uur vliegen ben je al in deze betoverende omgeving. Enjoy! 

Vuurtoren van Alnes

Aan de voet van de Godøy berg op het uiterst westelijk puntje Noorwegen, daar staat de vuurtoren van Alnes. We komen net uit het vliegtuig, dus onze eerste kennismaking met Noorwegen is er meteen eentje om nooit te vergeten. Ik ben sowieso gek op vuurtorens en vond het een waar feestje om op de top te mogen staan. De vuurtoren van Alnes bestaat sinds 1853 en is nog steeds in werking.

Alnes Lighthouse top

Het huis bij de vuurtoren van Alnes is in de originele staat hersteld. Ik vind de gordijntjes geweldig! Het uitzicht mag er trouwens ook wezen, dat is de berg die we zo gaan beklimmen.

Alnes Lighthouse

Hiken op de Godøy berg

Ik had het 1 keer eerder gedaan, hiken. Op schoolreisje naar Oostenrijk, way back ergens in de eighties. Die bergen kan ik me niet zo goed herinneren. Wel de lol met mijn vrienden, het eerste (en tevens laatste) slokje stroh rum en de blaren op onze voeten. Na de hiketocht op de Godøy berg heb ik de smaak goed te pakken. Dit ga ik op zeker vaker doen.

Rots Godoya berg

 

waterdrinken Godoya berg

Halverwege de Godøy berg ligt een meertje. Het water uit dit meertje kun je gewoon drinken, en het smaakt nog superlekker ook.

Wandeling door Ålesund

Al eerder schreef ik over de wandeling door Ålesund in Noorwegen en mijn zoektocht naar de èchte Viking. Wat mij opviel in Ålesund is dat het stadje enerzijds veel klassieke kenmerken heeft maar anderzijds juist een heel hip karakter kent. Ik zag leuke hotspots, coole mode, een geweldige 2-handswinkel met Scandinavische woonaccessoires en deze mooie glaskunst werkplaats.

glaskunst werkplaats Alesund

glaskunst werkplaats Alesund kat

De foto hieronder is genomen vanaf het uitkijkpunt Aksla in Ålesund. Geweldig hè?!

Alesund in Noorwegen

krab eten in Alesund

Varen en hiken op en rond Geiranger Fjord

We nemen verschillende veerboten door de Geiranger Fjord. Ik zie natuur die ik tot nu toe alleen maar in Avatar en The Hobbit heb gezien. Bergen met groen, goud en oranje bekleed, watervallen, dolfijnen… Wat een sprookje!

uitzicht Slogen berg

Geiranger FJord

uitzicht Eagle Road

Geiranger Fjord is zó mooi, niet voor niets is deze fjord opgenomen op de wereldnatuurerfgoederenlijst van UNESCO. Deze foto heb ik genomen vanaf de zgn. Eagle Road. Een weg met zoveel spectaculaire views en punten, dat zelfs Swedish House mafia hier een videoclip heeft opgenomen. Deze video laat echt perfect zien hoe het Noorse leven er daar uitziet:

Wildlife Sea Safari

Deze safari vond ik 1 van de hoogtepunten van ons tripje. De zgn. RIB-boat gaat heerlijk hard. Zo hard zelfs dat je een veiligheidsbril op moet en een lekker warm thermopak. Actie!! En veel moois onderweg weer. Ik heb dit filmpje gemaakt om je een indruk te geven (met dank aan mede-filmer Tom, onze gids van VisitNorway.com).

Kijk, dit waren mijn “reismatties”. Anne, Geert, Chantal, ikzelf en Tess. Alleen Ank staat er niet op, zij was geblesseerd. Een TOPreis, in TOPgezelschap, in een TOPland. I’ll be back!!

Hiken Slogen Berg

Meer over mijn tripje Ålesund in Noorwegen:

[map id=”5″]