IMG_8930.JPG

Sinds een tijdje ben ik een nieuwe gewoonte rijker: ik drink verse peterseliethee. Why?! Hoor ik je denken.  Ik barst zoals je wellicht weet van de maffe ritueeltjes. Zo doe ik dagelijks aan oilpulling en maak ik meer dan eens een havermoutmasker. De peterseliethee voeg ik er in volle overtuiging aan toe, want… Rapapammm: je krijgt er een hele gladde huid van!

Dat zit zo:

  • Peterselie heeft een reinigende werking op de lever, nieren en darmen en is zelfs nóg gezonder dan spinazie.
  • Peterselie zit bomvol vitamine A en C en is een heel krachtige anti-oxidant.
  • Het stimuleert aanmaak van callogeen wat weer de sleutel is tot celvernieuwing.

Yes! Kom maar op 12-jarig huidje.

IMG_8929.JPG

Hoe maak je peterseliethee

Ik maak hem van bladpeterselie, dat ik in een bosje koop bij de groenteboer. Bladpeterselie is net wat minder scherp van smaak. De peterselie was ik eerst goed (als ik zin heb volgens de bakingsoda formule) en vervolgens schenk ik een paar takjes peterselie op met kokend water. Ik doe er verder verse gember bij en soms een partje citroen.

Klaar is je huidzuiverende thee! Ik neem dagelijks twee glazen.

Meer weten over de gezonde voordelen van peterselie + een aantal lekkere gerechten lezen? Check mijn “ontgiften met peterselie” blog dan even.