Wortelen zijn goed voor je ogen, dat wist je vast al. Nu ontdekten Amerikaanse onderzoekers dat deze oranje groente ook positief kunnen bijdragen aan de kwaliteit van sperma!! Zou je dus met wortelen echt de vruchtbaarheid van mannen een oppepper kunnen geven.

Onderzoekers aan de universiteit van Harvard hebben een paar honderd mannen gevraagd een dieet te volgen dat rijk is aan fruit en groenten. Vervolgens bekeken ze het effect hiervan op hun sperma en daaruit blijkt dat gele en oranje voedingsmiddelen het sperma sterker maakt!Dit komt door de natuurlijke stoffen carotenoïden, omdat het lichaam deze verwerkt tot antioxidanten die de gezondheid een flinke boost geven. Het gaat dan vooral om betacaroteen, wat het lichaam in het antioxidant vitamine A kan omzetten.

Zoete aardappelen zorgen voor betere kwantiteit EN kwaliteit van sperma

Zoete aardappel en meloenen kunnen de kwantiteit en de kwaliteit van het sperma ook verbeteren, maar wortelen geven de prestaties van de zaadcellen een boost van ongeveer 6,5 tot 8 procent.

De conclusie van het rapport luidt:

“Wie meer carotenoïden via zijn voeding opneemt, is aanzienlijk vruchtbaarder.”

Wist je dat: teveel vetten jouw partner onvruchtbaar kunnen maken?

In het Westen kampen heel wat mannen met vruchtbaarheidsproblemen. Een eerdere studie aan de universiteit van Harvard toonde aan dat mannen die veel verzadigde vetten opnemen, minder zaadcellen produceren, ook is hun sperma van slechtere kwaliteit. Mannen die meer ‘goede vetten’ eten, waaronder omega-3 vetzuren in vis en bepaalde planten, vertonen een betere kwaliteit van sperma dan wie hier minder van eet.

<bron>