Het nieuwe boek super food van Jamie Oliver staat weer bol van de heerlijke recepten die vrij eenvoudig te maken zijn. Ik ben fan van de chocolade havermoutpap, die in een handomdraai klaar is. Ook leuk:: ik mag 2x het boek Super Food van Jamie Oliver weggeven!

Zondagochtend, het zonnetje schijnt en ik heb zin in een gezellig ontbijtje in de buitenlucht. Achter mijn schuur heb ik een stukje grond waar de eerste zonnestralen me verwarmen. Fris is het nog wel, dus ik steek lekker het haardje aan. Ondertussen kook ik eitjes en maak ik de chocolade havermoutpap klaar.

Als het aan Jamie ligt, dan moet ik hazelnoten roosteren en in de weer met de keukenmachine. Maar ik hou van lekker en simpel dus pas het recept iets aan:

Ingrediënten voor de chocolade havermoutpap (2 personen):

  • een handje fijn gestampte noten (ik gebruik walnoten)
  • 4 dadels, in kleine stukjes gesneden
  • 1,5 kop havermout
  • 2 el cacaopoeder
  • rasp van de schil van een halve sinaasappel
  • 2 bekers (amandel)melk

Bereiding:

Doe de melk in de pan en roer er de ingrediënten door, behalve de cacaopoeder. Blijf roeren totdat de pap de dikte heeft die jij wilt (je kunt nog wat spelen met de hoeveelheid melk en havermout, ik hou van een lekker, stevig havermoutontbijt). Roer tot slot de cacaopoeder door de havermoutpap. Serveer met honing en vers fruit.

Winnen: 2x het boek Super Food van Jamie Oliver

Jamie Olivers nieuwe boek Super food voor familie en vrienden is alweer zijn 18e kookboek. Na het succes van Jamie’s Super Food voor elke Dag komt hij met een vervolg, een kookboek vol superfood-recepten voor het hele gezin.

Ik ga 2 exemplaren (t.w.v. 29,95) weggeven en meedoen is heel makkelijk. Hou jij van superfood? Of dat nou boerenkool is of lijnzaad? Laat mij dan in een reactie onder deze blog weten wat jouw favoriete superfood is en wie weet!

Natuurlijk vind ik het ook erg leuk als je deze actie wilt delen en de Facebookpagina van OHIMP liked.

Wil je niet wachten? Het boek kun je ook gelijk hier kopen. En ben je benieuwd naar het servies ? Dat is de nieuwe ontbijtcollectie van Le Creuset, je vindt de hele collectie hier.