schommelen op de A'DAM toren
De A’DAM Toren in Amsterdam-Noord torent met haar 22 verdiepingen ver boven alles en iedereen uit. In de toren vind je bars, restaurants en… een geweldige schommel hoog op het dak! En die is me toch een potje leuk:

Tussen het EYE en de Tolhuistuin zit de A’DAM Toren. Je kent hem vast wel, als het oude Shell gebouw? De A’DAM Toren ziet er prachtig nieuw uit maar bestaat al sinds eind jaren ’60. In 1971 opende ze haar deuren als hoofdkantoor van Shell. Nu is ze helemaal verbouwd en opgeknapt en kun je er terecht in een aantal hippe bars en restaurants.

A'DAM Toren

Schommelen op de A’DAM Toren in Amsterdam

Op het dak van de A’DAM Toren (ze noemen het er Lookout) kun je genieten van een geweldig uitzicht over heel Amsterdam.

Amsterdam Lookout dak

De leukste attractie daar hoog in de lucht is ‘Over The Edge’: Europa’s hoogste schommel. Heen en weer, op honderd meter hoogte, ‘swing’ je over de rand van de toren, met Amsterdam onder je bungelende voeten. Wat een aanrader! Kijk zelf maar:

Ik heb 5 tips om heerlijk te kunnen schommelen op de A’DAM toren:

  1. Neem een jas mee! Daar hoog boven op het dak kan het behoorlijk fris zijn. En voordat je aan de beurt bent…
  2. De rij voor de schommel is – afhankelijk van het tijdstip dat je gaat – soms best lang. Wij waren er op een woensdag rond etenstijd (17.45) en hebben 30 minuten gewacht. ’s Avonds en in het weekend is de rij zelfs flink wat langer.
  3. Ga je met kinderen schommelen op de A’DAM toren? Over The Edge is niet geschikt voor kinderen kleiner dan 1.30 meter
  4. Bij de A’DAM Toren kun je prima parkeren in de parkeergarage onder het complex. Natuurlijk kun je ook met de trein naar Amsterdam Centraal gaan en vanaf daar het gratis pontje (richting Buiksloterweg) naar de overkant van ’t IJ nemen.
  5. Don’t forget to bring some money! Een bezoekje aan het dak van de A’DAM toren is niet goedkoop: 12,50 euro pp (kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen 6,50) en de schommel kost 5,- pp, ongeacht leeftijd.

A’DAM Toren
Overhoeksplein 1
1031 KS AMSTERDAM