Zeeheldenkwartier

“Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen.” Dit liedje van Harry Jekkers schiet steevast in mijn hoofd als ik (Ilja) aan Den Haag denk. En hij heeft gelijk, Den Haag is echt een bezoek waard! En ga dan niet alleen voor het geijkte Binnenhof of het Vredespaleis, maar slenter een dagje door het Zeeheldenkwartier. Succes gegarandeerd!

Zeeheldenkwartier, ook voor landrotten

Samen met Bonnie doe ik een dagje Den Haag. We  bezoeken onze favoriete wijk: het Zeeheldenkwartier, aan de rand van de Haagse binnenstad. Een walhalla als je gek bent op bijzondere winkeltjes en heel veel vintage, verstopt achter prachtige Jugendstilgevels. Places to be in het Zeeheldenkwartier vind je in de Prins Hendrikstraat, Zoutmanstraat, Piet Heinstraat en de Anna Paulownastraat. Een kleine greep uit al het leuks:

Plantjes Bar EnzoHotspot 1: Bar en Zo

Het is wat de naam al zegt, een bar en dan nog van alles erbij. Bij Bar en Zo kun je terecht voor een goede kop koffie of thee, gezonde sapjes, verrukkelijke bananencake en meer. Koffie op? Dan kun je er de leukste vintage spulletjes kopen, tweedehands en nieuw. Je vindt er prachtig keramiek en de allerleukste plantjes en potjes. Geen groene vingers? Geen nood, bij Bar en Zo krijg je de leukste groene tips er gratis erbij.

Bar Enzo buitenkant

Hotspot 2: Lavinia Cakes’n Buttons

De zoetigheden bij Lavinia Cakes’n Buttons zijn bijna te mooi om op te eten! Ziel en zaligheid en heel veel lekkers zitten in de gebakjes van Lavinia. En trouwens ook in haar winkel. De inrichting is prachtig. Mooie foto’s, gezellige meubels en prachtig servies. En het leukste is misschien nog wel dat je in haar geweldige keuken mee kan kijken. Lavinia heeft naar eigen zeggen een chocolade obsessie. En daar kan  je in haar prachtige winkel van meegenieten. Mjam!

Lavinia taartjes

Hotspot 3: Present Living

Present Living in de Piet Heinstraat is wat je noemt een winkel van Sinkel. Er is echt van alles te koop. Tweedehands servies en bestek, maar ook nieuwe spulletjes voor in de woonkamer, de badkamer en de  keuken. Echt van die leuke hebbedingen. En iedere keer dat je in de schappen kijkt zie je weer iets nieuws. Heb je geen tijd om naar Den Haag te gaan? Bij Present Living kan je ook online bestellen.

Present Living Zeeheldenkwartier

Hotspot 4: Wauw

Een hysterische winkel, dat is Wauw. Zowel in de etalage als binnen is geen plekje onbenut. Ben je op zoek naar een cadeautje? Hier slaag je zeker! Trouwens, ook als je niet op zoek bent naar een cadeautje is deze winkel een leuke plek. Om lekker rond te neuzen en je te verwonderen over hoeveel er past in dit winkeltje. En één ding weet ik zeker: de altijd vrolijke eigenaresse ontvangt je met open armen.

Hotspot 5: Yurtstore

In de Yurtstore vind je leuke kleine kadootjes, zoals kaarsjes, vaasjes, tasjes, dienbladen en spiegels. Maar het allermooist vind ik toch wel de meubels. Een vleugje oosters, maar dan wel in een westers design jasje. En alles gemaakt van natuurlijke en eerlijke materialen, bij voorkeur gerecycled of restmateriaal. Niet alleen prachtig, maar ook nog eens hergebruikt. Leuk weetje: Achterin de winkel vind je een muur met afbeeldingen van alle designers waar de Yurtstore mee werkt.

Yurtstore

Zeeheldenkwartier: het overzicht

Het Zeeheldenkwartier heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Het hele overzicht vind je hier.  Wil je na een middagje shoppen nog even lunchen of een wijntje drinken? Dat kan. Wij sloten ons shopmiddagje in Den Haag af bij Pistache. Niet in het Zeeheldenkwartier, maar wel op loopafstand. Heb je aan 1 dag niet genoeg? Boek een overnachting bij het Boutiquehotel Paulowna. Wij sliepen er, daarover later meer.

Hebben we nog een aantal hotspots gemist? Ik lees ze graag 🙂