Geroosterde bloemkoolsoep, supergezond en bovendien ontgiftend voor ons lichaam. Deze soep maakt onderdeel uit van de 3 dagen soep detox maar kan natuurlijk ook prima los gegeten worden. 

Sommige kruisbloemige groenten, zoals bloemkool, hebben grote hoeveelheden antioxidanten die helpen om je lichaam te ​​ontgiften. Bloemkool houdt bovendien je hart gezond en versterkt je immuunsysteem. Een heerlijke soep dus die past in de 3 dagen soep detox. (daarover heel snel meer).

Ingrediënten voor de bloemkoolsoep:

De roosjes van 1 kleine bloemkool
1 middelgrote ui, grof gehakt
1 stengel bleekselderij, grof gehakt
4 kopjes groentebouillon
1/2 theelepel verse rozemarijn, fijngehakt
1 eetlepel extra vergine olijfolie
Zout en peper naar smaak

Bereiding van de bloemkoolsoep:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de bloemkool op een met olijfolie ingevet bakblik en bestrooi met zout en peper. Rooster de bloemkool voor ongeveer 30 minuten.

Bak de uiten en selderij in een pan met olijfolie en voeg de geroosterde bloemkool toe voor 5 minuten. Doe de groentebouillon en rozemarijn erbij en laat sudderen voor 15 minuten. Mix met de staafmixer de soep glad en romig en breng op smaak met peper en zout.

3-daagse soep detox

Deze soep maakt onderdeel uit van de 3-daagse soep detox. Alles over deze detox kuur (dagindeling, recepten etc.) lees je hier in deze blog.