Zin in lekker pittig soepje? Deze mosterdsoep maak je in een handomdraai met alleen echte ingrediënten. Heel erg gezond dus en ook nog eens superlekker.

 

Ingrediënten mosterdsoep voor 4 personen:

  • 50 ml olijfolie
  • 1 grote wortel in plakjes van 1 cm
  • 1 middelgrote uit, grof gesnipperd
  • 1/2 rode Spaanse peper, fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook, grof gesneden
  • 250 ml room
  • 5 el dijonmosterd
  • 1 l water
  • 1 rode paprika, fijn gesneden in blokjes
  • 1/4 spitskool, in hele fijne reepjes gesneden
  • 1/2 prei, in dunne halve ringen
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • garnering: dunne ringetjes bosui

Zo maak je de mosterdsoep:

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit daarin de wortel, ui, Spaanse peper en knoflook tot de wortel goed zacht is. Voeg dan de room, mosterd en het water toe. Breng aan de kook. Draai dan meteen het vuur uit en pureer de soep met een stafmixer glad en romig. Roer de paprika, prei en spitskool door de soep. Laat even staan  zodat de kool een beetje gaar kan worden. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout. Serveer de soep met de ringetjes bosui.

Eet smakelijk!

Bron: De take-a-way soepwinkel Soup en Zo publiceerde onlangs het boek Soep. Dit boek staat vol met heerlijke, makkelijke soeprecepten en is hier verkrijgbaar bij Bol.com.