Terug van weggeweest: de heuptas! Van sommige fashiontrends uit de eighties kunnen we het bestaan maar beter vergeten. Maar de heuptasjes trend, die is eigenlijk hartstikke tof! Ook leuk: van Eastpak mag OHIMP 2 gloednieuwe heuptasjes weggeven!

Veel trends uit de eighties zijn onlangs de revue gepasseerd. Wat dacht je van de oversized sweater, legging en mom jeans? Op dit moment zijn zelfs de sportsokken met strepen en de hoog uitgesneden badpakken weer helemaal hot. Het is slechts een kwestie van tijd, en we lopen massaal weer met getoupeerde pony’s en schoudervullingen in de rondte.

shoulder pads trend

De geschiedenis van de heuptasjes

Voordat ze in de jaren ’80 en ’90 tot de standaard uitrusting van reizigers behoorden, werden ze al gesignaleerd in de hiphop scene. Stylish maar vooral ook praktisch, want waar zou je anders al je wisselgeld voor de telefooncel moeten bewaren tijdens je headspin? Zo een heuptasje bleef tenminste zitten, mits mooi aangesnoerd natuurlijk. American Apparel is destijds begonnen met de heuptasjes voor het grote publiek en heeft daarmee de trend gezet, die nu dus weer opgepikt wordt:

De heuptasjes anno 2017

De eerste “nieuwe editie” heuptassen zijn al gespot in 2015/2016. Er is alleen een groot verschil met de jaren ’80: de heuptasjes worden nu bij voorkeur gekruist over de schouder gedragen! Ik vind het niet alleen superhandig, maar er ook nog erg leuk uitzien.

Winnen: 2x een heuptasje van Eastpak

Eastpak heeft een giga collectie heuptasjes. Eastpak Springer heten ze . Hier vind je al de verschillende soorten. Van Eastpak mag ik 2 springers weggeven: een grijze en een zwarte. Om de springers op te leuken krijg je er 4 verschillende Eastpak pins bij.

Eastpak winactie

Meedoen is heel makkelijk: laat in een reactie onder deze blog weten of je de grijze of de zwarte zou kiezen en… wie weet! De winnaars worden over ongeveer 3 weken bekend gemaakt.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je de Facebookpagina van OHIMP wilt liken en als je dit bericht deelt. Heel veel succes!!

heuptasje Eastpak