recept voor detox thee

Een thee die niet alleen lekker smaakt maar ook nog eens ontzettend goed voor je is?! Dit recept voor detox thee heeft maar 3 ingrediënten en zorgt ervoor dat je schoon en energiek de dag doorkomt.

Deze detox thee heeft maar 3 ingrediënten: brandnetel, citroengras en gember. Alledrie staan ze bekend om hun gezonde eigenschappen.

  1. Brandnetel werkt ontgiftend, stimuleert de spijsvertering en zuivert de huid.
  2. Citroengras werkt ontstekingsremmend, heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen en is rijk aan antioxidanten.
  3. Gember bevordert de bloedcirculatie en helpt je lichaam te ontgiftigen. Ook zorgt gember voor meer speekselaanmaak, waardoor voedsel beter verteerd wordt.

De thee is heel gemakkelijk te maken. Ok, de brandnetelbladeren plukken is even een klusje maar geeft uiteindelijk wel voldoening. Hier lees je hoe ik het aanpak. Stel dat je geen verse brandnetelbladeren wilt gebruiken, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor gedroogde brandnetel. Dat koop je bij de reformwinkel of van Zonnatura in de supermarkt.

Zo maak je dit recept voor detox thee

  • 5 verse brandnetelbladeren (of 1 theezakje/1 theelepel gedroogde brandnetel)
  • een paar plakjes verse gember
  • halve stengel citroengras, in stukken gesneden

Doe de ingrediënten in een grote theepot of teamaker en overgiet met kokend water. Laat 10 minuten trekken en nu is het een kwestie van lekker nippen van je gezonde thee. Ik neem er lekker wat vers fruit uit de tuin bij 🙂

Tip: je kunt deze thee met gemak meerdere malen opschenken.

Heb je zin in variatie? Dit zijn ook een aantal lekkere recepten voor detox thee: