ijsmanschap popsicles

De ijsjes bij IJsmanschap in de Baarsjes zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens prachtig om te zien. Laatst was ik (ik=Marion, de nieuwe gastblogger van OHIMP) er voor het eerst. Smullen!Een gewone dinsdagavond onlangs. Plan: naar de sportschool voor de dinsdagavond-spinning. Er was alleen één probleem: het was mooi weer. Héél mooi weer. Zo’n zomeravond waarvan je weet, deze zijn er niet zo vaak. Daar moet je gebruik van maken, dus de enige optie was: ijs halen.

Alleen die sportschool zat me toch wat dwars. Dit zou niet de eerste keer zijn dat ik de spinningles oversloeg. Ik wilde hoe dan ook ijs eten, maar op welke manier kon ik er nou toch een enigzins verantwoorde avond van maken?

Wandelen en ijsjes eten

Eureka! Wandelen, met als beloning een ijsje, dat was de oplossing! En om het gezellig te maken moest er een vriendin mee. Gelukkig had vriendin W. die avond geen plannen.

Dus wij aan de wandel naar het Rembrandtpark vlak bij ons in de buurt. En wil daar nou net een fantastische ijszaak geopend zijn vorige zomer: IJsmanschap. Dáár moesten we heen. Geen simpele hoorntjes of old skool toefje softijs. Nope. Popsicles. Zelfgemaakt ijs op een stokje.

ijsmanschap eigenaar

We stapten binnen en W. riep na een blik op de vitrine vol gekleurde ijslolly’s uit: ‘Ik wil er gelijk twee!’. De verkoper begon te lachen en lichtte de smaken toe. Het ging van bloedsinaasappel naar Vietnamse koffie en van passievrucht tot aan witte chocolade met framboos. Ik koos voor yoghurt chiabessen en W. voor tiramisu. Natuurlijk wel met chocolade topping en nootjes. Als je het doet, moet je het ook goed doen vind ik.

We praatten nog even met de verkoper. Een aardige vent die in een vorig leven pensioenadviseur was, maar dat eigenlijk dodelijk saai vond. Hij zocht iets waar hij zelf én andere mensen vrolijk van werden. Even later bevond ‘ie zich plotseling in Italië, bij een cursus ijs maken.

Bron van deze bovenstaande foto

IJsmanschap is zijn derde kindje, vertelde hij. Geopend vlak voordat zijn tweede (echte) kindje geboren werd. Nou, dan heb je lef hoor, qua carrièreswitch en timing. Een goed concept volgensmij, want deze ijsbar is uniek in Nederland!

Buiten op een bankje hebben W. en ik ruim 5 minuten niet gepraat en alleen maar gesmuld. Jaloerse blikken van omstanders vielen ons ten deel. Volgende keer nemen we er echt twee.

marion bij IJsmanschap

Ook zin in een (of twee :-)) popsicles van deze hippe ijsbar? Je vindt IJsmanschap in de Baarsjes in Amsterdam!