Vannacht had ik hem weer, de nachtmerrie waarin ik besluit mijn huis te verkopen om kleiner en gelijkvloers te gaan wonen en winst op te strijken. Mijn huis verkopen?! Ik moet er niet aan denken. Wat was ik blij om weer wakker te worden…

Home is where the heart is. Nou die van mij is definitely in Haarlem in mijn huidige woning. Voor mijn blogs en vlogs reis ik minimaal eens per maand af naar een bestemming dichtbij of ver weg, maar niets vind ik lekkerder dan weer thuis te komen.

De ik-ga-mijn-huis-verkopen nachtmerrie

De droom, ik kan hem niet eens precies navertellen, maar wel dat ik hem te vaak droom dan me lief is. Het is geen type nachtmerrie dat ik badend in het zweet en met versnelde hartslag wakker wordt. Maar ik ben wel altijd enorm opgelucht als ik eruit ben. In deze droom heb ik mijn huidige woning al verkocht en wacht ik – met een enorm gevoel van spijt – op de oplevering van mijn nieuwe huis. Ik kan niet meer terug, het leed is geschied. De nieuwe woning is een flat of appartement in een buitenwijk in Haarlem, zonder tuin, uitzicht en… Mia.

planken in de keuken

Is het een toekomstbeeld of kijk ik terug naar het verleden?

Natuurlijk probeer ik mijn nachtmerrie te verklaren: is het een blik in de toekomst of het verleden en waar komt die angst vandaan?

  • Vroeger heb ik in een flat gewoond in een buitenwijk in Haarlem. Het was een prima flat en ik had hem leuk ingericht met allemaal jaren 50 meubeltjes en accessoires. Maar het was evengoed een plek waar ik me oncomfortabel voelde en ook de periode was niet al te memorabel. Ik ging er voor het eerst samenwonen, het ging uit, mijn ouders gingen scheiden, ik heb er inbrekers betrapt, mijn auto werd meermaals opengebroken, mijn fietsen werden er gestolen. Al met al geen leuke tijd.
  • Of is het een toekomstbeeld. Ben ik al aan het door fantaseren op Mia die ooit uit huis gaat en is dit mijn pré-emptynest-syndroom-gevoel.
  • Het kan ook zijn dat het om het heden gaat. Dat ik een bepaalde druk voel om te blijven presteren, dat ik mijn zaakjes goed op orde moet hebben om goed voor Mia te blijven zorgen en om de hypotheek te kunnen blijven betalen.

Maar misschien is het wel een combinatie van dit alles… Wie zal het zeggen?

plissé gordijnen tegen inkijk

Waarom ben ik eigenlijk zo dol op ons huis

In 2006 werd Mia 4 en wilde ik vanuit Zandvoort naar Haarlem verhuizen, terug naar mijn roots. Ze zeggen wel eens: “een huis moet goed voelen. Als je binnenstapt weet je het gelijk”. Ik heb verschillende bezichtigen gedaan en bij deze woning had ik per direct dat gevoel. De inrichting was allesbehalve mijn smaak, maar ik kon er met gemak doorheen kijken. Er was een giga tuin, een erker, rookkanalen voor mijn gewilde houtkachel, een badkamer met potentie, een grote speeltuin voor Mia en een goede basisschool in de buurt. Supergunstig gelegen, dicht bij het strand, de duinen én het centrum van Haarlem.

bohemian tuin

Inmiddels wonen we hier al 12 jaar, ik heb nog nooit zo lang ergens gewoond! Maar wat maakt het ‘em dan dat ik hier zo graag wil blijven?

  1. Het gevoel. Dit huis maakt me happy.
  2. De plek, zo gunstig gelegen, dichtbij de natuur en het stadscentrum.
  3. De buurt. Het is hier heerlijk, leuke buren, prachtige jaren ’30 huizen en gratis parkeren.
  4. Onze tuin. Lekker ruim en alles groeit en bloeit er goed. (Hier zie je de voor-na foto’s van onze tuinmetamorfose).
  5. Het heeft potentie. We kunnen nog een opbouw maken, dat zou een fantastische plek zijn voor Mia (en later voor mijn kleinkinderen haha).
  6. Onze inrichting. Ik hou er van, om met het interieur te spelen. Zoals laatst nog met de nieuwe raamdecoratie. Of vorig jaar, toen ik een kleine keukenmetamorfose deed. Van de week heb ik weer wat nieuwe lampen geplaatst. Kijk, hoe vind je ze?

houten vloerlamp

plafondlamp van glas

De bovenste is een houten vloerlamp met witte, metalen accenten en de onderste is een hanglamp van glas, via Directlampen.nl. Binnenkort geef ik trouwens 2x 50 euro shoptegoed weg voor deze online verlichtingswinkel!

Ben jij ook zo blij met de plek waar je woont?

Dan ben ik erg benieuwd waar jouw woongepluk vandaan komt… En wie weet kun jij mijn droom wel verklaren?