Het was alweer weken geleden dat ik mijn slowcooker had gebruikt. Maar na de heerlijke pulled pork die ik laatst maakte, hebben we de smaak weer te pakken. Ik vond een heerlijk slowcookerrecept voor Chinese tomatensoep. En die deel ik natuurlijk graag me jullie.

Voor soep kun je mij wakker maken, of het nou dikke erwtensoep is, een traditionele kippensoep of een vegetarische groentesoep… ik vind het allemaal even lekker. Natuurlijk heb ik wel een aantal favorieten, en daar voeg ik dit slowcookerrecept voor Chinese tomatensoep aan toe. Voor de bouillon van mijn soeprecepten maak ik vaak gebruik van dit recept:

Bouillon van botten uit de slowcooker

De basis voor dit recept is een kippenbouillon. Die maak ik een dag van tevoren. Hiervoor gebruik ik een aantal kippenvleugels en een zakje boerensoepgroente. Dit laat ik in 2 liter water 8 uur pruttelen in de slowcooker. Na de bereidingstijd haal ik het door een zeef en laat ik het afkoelen. In een schone fles vries ik het vervolgens in. Dit keer niet, ik gebruik het dus de volgende dag voor het slowcookerrecept voor Chinese tomatensoep. O ja, het kippenvlees gooi ik natuurlijk niet weg, dit pluk ik in draadjes en gebruik ik voor de Chinese tomatensoep.

chinese tomatensoep uit de slowcooker

Slowcookerrecept voor Chinese tomatensoep

Dit heb je nodig:

 • 1,5 liter kippenbouillon
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 500 ml gezeefde tomaten (passata)
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 350-400 gram kip (ik gebruik kippendijen)
 • 250 gram appelmoes
 • een eetlepel gembersiroop
 • een eetlepel ketjap manis
 • 2 fijngehakte knoflookteentjes
 • 1 eetlepel appelazijn
 • 50 gram suiker (ik gebruik palmsuiker)
 • zout en peper
 • optioneel: maizena
 • Voor de garnering: taugé, bosui en eventueel reepjes omelet

Zo maak je de Chinese kippensoep uit de slowcooker

Doe de kippenbouillon, kip en knoflook in de slowcooker. Zet dit 3-4 uur op stand low. Haal de kip uit de slowcooker en pluis deze uit elkaar en doe het vlees weer bij de bouillon. Voeg de overige ingrediënten toe (behalve de maizena en garnering) en roer goed door elkaar. Zet de slowcooker nu nog een 1 a 2 uur op low. Nu is het tijd om te proeven. Misschien wil je bijvoorbeeld nog wat extra suiker toevoegen of peper en zout? Ik garneer de soep met de taugé en bosui en vervolgens is het smullen!

O ja, de maizena… Ik gebruik dit eerder niet dan wel. Voor dit slowcookerrecept voor Chinese tomatensoep roer ik toch 2 eetlepels door de soep voordat ik deze serveer. Hij wordt hierdoor wat dikker en dat past natuurlijk perfect bij Chinese tomatensoep.

Nog een tip: noedels! Deze smaken natuurlijk heerlijk door de soep en maakt hem nog net wat voedzamer.

Eet smakelijk!

slowcookerrecept voor Chinese tomatensoep

Dit recept is gebaseerd op een recept van Ashley.