Heb jij nog geen slowcooker in huis? Of heb je er wel eentje maar vind je dat eigenlijk niet genoeg… OHIMP geeft vandaag de allernieuwste, digitale Aldi slowcooker (5,5 liter) weg. Doe je mee?

Toen ik afgelopen woensdag langs de Aldi  liep zag ik op de folder staan dat ze slowcookers in de aanbieding hadden. Al sinds de dag ervoor, dus ik vreesde dat ik rijkelijk laat zou zijn met de aanschaf van in ieder geval 1 exemplaar. Toch maar proberen en wat een mazzel, er stond er gewoon nog eentje! Hij ging wel bijna aan mijn neus voorbij. Een andere vrouw had er ook haar zinnen op gezet maar haar partner zei: “Joh, we hebben er al een. Dat is toch wel genoeg?” En dus zette ze de doos terug en kon ik mijn slag slaan.

Aan 1 slowcooker niet genoeg

Het is mijn 3e slowcooker inmiddels. Wat zeg ik… 4e! Maar laatstgenoemde kan ik op dit moment niet meetellen, want die staat in ons strandhuisje. Dat is een mini-exemplaar die heel weinig watt verbruikt en waar ik dus mee kan koken bij ons strandhuisje. Daar gaat de elektra namelijk via zonnepanelen. Ik moet zeggen, ik mis hem wel hoor. Het kleintje is perfect om ontbijtjes in te maken en bijvoorbeeld jams.

Jam uit de slowcooker: aalbessen

Verder heb ik een ronde slowcooker (dat is deze) van het welbekende merk Crockpot. Deze heeft een zgn. DuraCeramic binnenpan en het handige daarvan is dat je deze ook op het fornuis kunt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld eerst een uitje en gehakt aanbakken, dan hoef je niet moeilijk te doen met overgieten van de ene pan in de andere pan. Ook kun je de binnenpan in de oven zetten, wat weer heel handig is om bijv. een krokante bite te krijgen op je pulled pork (zoals bij dit heerlijke recept). In deze pan maak ik trouwens ook veel soepen of trek ik bouillon.

Slowcookerrecept voor Chinese tomatensoep

Dan heb ik nog een hele grote slowcooker van het merk Andrew James (6,5 liter). Deze heeft een uitgestelde timer wat heel handig is als je bijvoorbeeld wilt dat je gerecht pas na een aantal uur begint met opwarmen. Deze is ideaal voor het koken voor grote stukken vlees (zoals spare ribs in de cola) en voor maaltijden voor meerdere personen (of dagen). Ik heb hem via deze winkel maar op dit moment is hij niet op voorraad…

De nieuwste aanwinst: de Aldi slowcooker

De slowcooker van de Aldi is een perfect ding. Hij is ovaal, groot (5,5 liter), heeft een keramische binnenpan (kan niet op het fornuis maar wel in de vaatwasser) en is eenvoudig digitaal te bedienen.

slowcooker gerechten

Net als zo goed als alle slowcookers heeft hij een low, high en warmhoud stand. Ik heb hem dus sinds woensdag en er inmiddels 2 gerechten in gemaakt. Een Indiaase Kip Tikka Masala (recept volgt) en deze geweldig lekkere havermouttaart:

Gezonde havermouttaart uit de slowcooker

Winnen: 1x de slowcooker van de Aldi

Toen ik de laatste Aldi slowcooker uit het schap pakte en net wilde weglopen, viel mijn oog op een puntje van een doos onder het schap. Ja hoor, daar stond gewoon de aller-, allerlaatste Aldi slowcooker… op jullie te wachten! En die ga ik dus nu weggeven. Ben jij benieuwd naar het koken met de slowcooker of wil je er gewoon nog eentje bij hebben, dan doe je natuurlijk even mee met deze winactie.

Meedoen is heel makkelijk. Laat ons in een reactie onder deze blog weten welk gerecht jij wilt gaan maken in de slowcooker. Mag lekker uitgebreid hoor. Met een linkje naar een recept of je eigen recept beschreven. Daar halen wij namelijk ook weer inspiratie uit 😉 De winnaar wordt over 3 weken bekend gemaakt.

Ook fijn natuurlijk als je dit bericht wilt delen, OHIMP op Facebook liked en misschien ook wel onze speciale slowcooker recepten pagina. Heel veel succes!!

aldi slowcooker winnen