Afgelopen week heb ik voornamelijk doorgebracht met Mia te irriteren. Ze doet eindexamen dit jaar en moest een paar belangrijke toetsen herkansen. Motivatie is echter niet een begrip dat in haar woordenboek voorkomt 😉 Stress dus! Maar gelukkig toch ook wat mooie plaatjes gevonden voor de Weekend Finds week 14.

Nog even over die herkansingen… Voor een wiskundetoets haalde ze afgelopen periode een 1,7. Fijn dus dat ze die mocht herkansen. Het thema: hoeken berekenen. Nou, ik haakte bij de eerste bladzijde al af. Toch hoopte ik dat een 4 haalbaar zou zijn. Het werd een 2,7. En blij dat ze was!! “Ja mam, het is toevallig wel hoger dan de 1,7!

Weekend finds week 14

Foto 1 en 2: plantje Bonnie, Sissy Boy gieter en plantenhanger

Heb je het gehoord… Sissy Boy heeft uitstel van betaling aangevraagd en dreigt failliet te gaan!!! Nou, ik van dat een regelrechte ramp. Dus ik heb besloten ze te “sponsoren” en wat broodnodige (not) woonaccessoires aan te schaffen. Want hoeveel plantjes en plantenhangers kun je nou eigenlijk hebben?!

Deze plantenhanger vond ik echter superbetaalbaar: 7,99 euro.
En de gieter, hoe leuk is die? Ik mag nu wel uitkijken dat ik mijn planten niet laat verzuipen. En de prijs? Ook niet extreem hoor: 14,99 euro.

sissy boy gieter

Na deze vondsten fietste ik gelijk even door naar het tuincentrum. Daar vond ik deze leuke hangplant met een fantastische naam: Bonnie!! Nou jaaaaa 😉

chlorophutum comosum Bonnie

Foto 3: less is more – neutrale (paas)eieren

Op Pinterest zie ik de gekste paaseieren voorbijkomen. Ik wilde ook gaan tekenen en schilderen en kocht deze hele leuke witte eierschaal van porselein (bij Dille & Kamille, 4,95 euro) en eierlepeltjes (2,50 per stuk). Toen ik ze zo neerzette vond ik het eigenlijk al mooi genoeg. Deze bonte eiermix is wat mij betreft prachtig in al z’n eenvoud.

neutrale paaseieren

Foto 4: wat een rare jurken

Dit vind ik het bewijs dat je niet persé alle trends maar klakkeloos hoeft te volgen. Theedoekjurken met dito leggings?! Wel handig tijdens het afwassen… De ontwerper is niemand meer dan Jil Sander. Ach, hij (zij?) zal het wel weten.

Jil Sander jurken

Foto 5: geschilderd bestek

Bestek is tegenwoordig niet alleen verkrijgbaar in roestvrijstaal. Je hebt goud, koper, zwart… Maar nu dus ook pastelkleurig! Superleuk, maar als ik goed kijk lijkt het er eigenlijk op dat het bestek gewoon een lik verf heeft gekregen. Niet echt geschikt om van te eten, maar het ziet er wel mooi uit.

pastelkleurig bestek

bron

Foto 6: leuke Gallery Wall

Nog steeds wil ik aan de slag om een mooie gallery wall te maken in ons huis. Ik vind dit voorbeeld erg mooi. Het hele huis van deze personen is trouwens enorm leuk.

Gallery wall stairs

Foto 7: Netflix tip Highwaymen

Deze film keek ik van de week op Netflix. Ik vond hem leuk! Niet supersupersupergoed. Maar wel erg vermakelijk. Niet in de laatste plaatst omdat Woody Harrelson een hoofdrol heeft. Wat is dat toch een schatje! Ook leuk: het draait om Bonnie & Clyde en de film is gebaseerd op een waar gebeurd (achtergrond)verhaal.

Trouwens, beetje gek dat op deze filmposter de namen zijn omgedraaid. Vast een Netflix stagiair die weinig op heeft met deze “senior” acteurs 😉

Highwaymen Netflix tip

Foto 8: een leuke DIY

Hoe leuk is dit borduurwerkje!! Ik vind het fantastisch maar voor mij net iets te hoog gegrepen. Wie weet wel iets voor jou? Maak hem dan voor mij ok 😉

Op het Instagram account van de maakster zie je nog veel meer mooie werkjes.

DIY embroideries.

Foto 9: Ilja en ik gaan wadlopen!

De kaplaarzen staan al klaar, want Ilja en ik gaan dit weekend wadlopen! Meer daarover volgende week. Deze laarzen, vind je ze niet fantastisch? Ik heb ze uitgezocht op Regenlaarsexpert.nl, een webshop met allemaal leuke regenkleding. Nou zijn de vooruitzichten gelukkig goed en wordt het zonnig en droog. En met deze laarzen blijven ook onze voeten lekker droog. Welke vind je het leukst, de rode Hunters of de groene van Ilse Jacobsen met veter?

kaplaarzen

Foto 10: een mooie roadtrip graphic van Route 66

Roadtrips, ik hou er van. Deze graphic vind ik geweldig. Alleen… heb jij ook het idee dat de auto aan de verkeerde kant van de weg rijdt? Het is de Route 66 in de USA, dus linksrijden is hier niet van toepassing. En volgens mij is het echt de achterkant van een auto… Dit kunstwerkje maakt onderdeel uit van een hele serie van graphics gemaakt door de illustrator Trang Pham. Je kunt ze hier allemaal bekijken en het verhaal achter het initiatief lezen.

road trip graphic Route 66

Een heel fijn weekend en tot volgende week!

XX