Sinds een maand of twee lig ik elke ochtend trouw op mijn yogamatje. En dat doe ik niet alleen, maar samen met Chloë Ting. Een Australsiche fitness Youtuber. Ik zou onze band beschrijven als een haat-liefde relatie. Want man, wat zijn haar workouts zwaar. Gelukkig trek  ik na een koffietje en een lekker ontbijtje weer helemaal bij. En dan heb ik genoeg energie voor de hele dag!

perzik ontbijtje

Workout ontbijt

Om even terug te komen op dat ontbijtje. Een goed ontbijt is namelijk key als je gaat sporten. Veel proteïne en iets waar je lang vol van zit. Maar, het moet ook een beetje gezond zijn. En lekker natuurlijk. Dat zijn nogal wat eisen. Op Pinterest zijn veel creatieve ontbijtjes te vinden en ik maak dan ook elke ochtend maak ik anders. Maar wat blijkt, Chloe deelt zelf ook recepten! Haar ‘perzik baked oatmeal’ valt gelijk bij mij in de smaak. Ik vind dit Chloe Ting ontbijtje heerlijk en deel hem graag met jullie.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250 g havermout
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 ei (kan ook zonder)
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • Kokos siroop (of een ander zoetje)
  • Perzik
  • Noten of pitten naar keuze
havermout ontbijt
havermout ontbijt
havermout perzik

Stap 1: Voorverwarmen en ontdooien

Dit ontbijtje is niet moeilijk om te maken. En stap 1 is dan ook gelijk de makkelijkste stap. Verwarm de oven voor op 180°C. En als je net zo lui bent als ik en bevroren perzik partjes gebruikt moet je die vast uit de vriezer halen ;). Het kan natuurlijk ook met verse perzik! Maar ik vind bevroren fruit echt ideaal.

Stap 2: Mengen

Ik zei het al, dit ontbijt is supermakkelijk te maken. Je mengt gewoon alles in een kleine ovenschaal. Je kunt bij deze stap het ei eventueel ook weglaten als je liever vegan eet. Het verandert weinig aan de smaak of de textuur maar is voornamelijk van belang voor de proteïne inname. Je kunt wat perzik en noten bewaren voor de garnering. Dit staat vooral heel leuk.

Ik gebruik trouwens pijnboompitten ipv noten in verband met een notenallergie. Dit smaakt zo lekker! Echt een perfecte combi met de perzik. Je kunt bijvoorbeeld ook pecannoten of macadamia’s gebruiken.

perzik havermout

Stap 3: Bakken

Zet het havermout mengsel in de oven en bak hem ongeveer 30 minuten. Als je wilt dat de bovenkant een beetje knapperig is kun je er na nog wat granola over heen strooien. Of aftoppen met wat verkruimelde noten.

Stap 4: Serveren

Dit ontbijtje kun je het beste gelijk opeten. Dan is hij nog lekker warm! Eventueel schenk je er nog wat kokossiroop overheen, als je van zoet houdt. En dan aanvallen. Het is bijna een gebakje als ontbijt, maar dan gezond.

chloe ting ontbijtje
chloe ting ontbijtje
chloe ting ontbijtje

Goedgekeurd

Wat mij betreft is dit gebakje, ehhhh ontbijtje helemaal goedgekeurd. En als Chloe zegt dat het gezond is dat geloof ik dat ;). Ben je nog niet overtuigd? Dan kun je hier de voordelen van perzik lezen.

Ik ga dit ontbijt zeker vaker maken. En duik ook even in de rest van Chloe haar recepten. Gaan jullie dit ook maken?

chloe ting ontbijtje