Slank met selderij? “Drink ’s ochtends op lege maag een glas selderij sap en je valt af”. Dat klinkt too good to be true! Interessant is het wel en daarom besluit ik het toch eens te proberen. Bleekselderij vind ik trouwens sowieso erg lekker. Ook duik ik even op het internet om te zien of selderij sap echt zo’n wondermiddel is. Ben je benieuwd wat ik heb gevonden en naar de 2 overheerlijke slowjuicer recepten met selderij? Lees dan verder.

Selderij sap

Hoe gezond is bleekselderij sap?

Volgens verschillende onderzoeken zou bleekselderij veel voordelen hebben voor je gezondheid

Er wordt onder andere genoemd dat het:

 1. Je immunsysteem kan ondersteunen;
 2. Helpt met afvallen;
 3. Hart en vaatziekten, kanker en het verouderingsproces tegengaat;
 4. Je leven en maag beter laat functioneren;
 5. De nachtrust bevordert;
 6. Zorgt voor een gezonde huid;
 7. Extra energie geeft en vermoeidheid tegen gaat.

Een hele hoop dus. En ik kan je vertellen, volgens velen is de lijst met voordelen nog langer. Door sommige mensen wordt er zelfs geclaimd dat elke dag een glaasje van dit wondersap je leven kan redden. Dat gaat misschien een beetje ver, maar het groene goedje kan zeker geen kwaad!

slank met bleekselderij
selderij sap

Vitamines en voedingstoffen

Bleekselderij bevat veel foliumzuur. Dit is niet alleen goed tijdens de zwangerschap, maar ook bij vermoeidheid en een lage weerstsand. Het zou zelfs de gemoedstoestand en concetratie kunnen verbeteren. Naast foliumzuur bevat bleekselderij ook kalium, mangaan, magnesium, calcium en heel veel vitamines. Dit alleen is al genoeg om het sapje eens uit te proberen.

Helpt het bij afvallen?

En nu, wat we allemaal graag willen weten: slank met selderij, kan het echt? Een halve liter bleekselderijsap bevat maar ongeveer 85 calorieën. Dat is heel weinig, maar door de vele voedingstoffen heb je wel lang een verzadigd gevoel. Dat is al een pluspunt wat mij betreft! Ook wordt er vaak gezegd dat je met het bereiden en verteren van bleekselderij meer caloriën verbrand dan er daadwerkelijk in zit. En last but not least. Bleekselderij bevat veel eiwitten en voedingsstoffen die de spijsvertering en stoelgang bevorderen. Ook dat is fijn als je wat kilootjes kwijt wil raken.

pure chocolade mengsel
komkommer bleekselderij

2x slowjuicer bleekselderij sapjes

Natuurlijk kun je stukjes bleekselderij gewoon uit het vuistje eten. En sommige mensen vinden zelfs een glas pure bleekselderij heel erg lekker. Ik vind dit twee heerlijke selderij sappen, die ik maak met de slowjuicer: 

Bleekselderijsap met ananas

Voor 2 glazen heb je nodig:

 • Een flinke bos bleekselderij
 • Een kwart ananas
 • Een klein stukje gember (naar smaak)

Snijd de ingrediënten in flinke stukken en stop ze in de slowjuicer. Voor het ontleden van de anans gebruik ik een handige ananssnijder. Dit sapje is mijn favoriet, waarschijnlijk door mijn liefde voor ananas! Benieuwd of ananas ook gezond is? Dat lees je hier.

Appel komkommer bleekselderijsap

Voor 2 glazen heb je nodig

 • Een flinke bos bleekselderij
 • Een appel
 • Een halve komkommer

Schil de komkommer en snijd in repen. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Stop dit in de slowjuicer samen met de bleekselderij.

Wondermiddel?

Of bleekselderijsap echt een wondermiddel is en of je er mee kunt afvallen. Dat weet ik niet zeker, maar lekker is het in ieder geval wel! Sap met bleekselerij is een fijne opkikker in de ochtend en een goed begin van de dag. Ik ben groot fan. Durven jullie het aan? Of is dit groene mengsel een brug te ver? Ik ben benieuwd!