afvallen met appelazijn

Appelazijn, appelcider of appelciderazijn is sap dat wordt gewonnen uit de pulp van gepureerde appels. Je kunt appelazijn goed gebruiken om je lichaam te ontgiften. Ook geeft het je – door de hoge zuurgraad – extra energie. Detoxen of afvallen met appelazijn? Het werkt als volgt…

Appelazijn heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Naast de bovengenoemde reguleert het ook de bloeddruk, helpt het tegen acne en bij het behouden van een mooie huid.

Detoxen en afvallen met appelazijn

Afvallen kan op veel manieren. Wist je dat je met groene thee bijvoorbeeld ook kunt afvallen? Met appelazijn gaat het als volgt:

Appelcider draagt bij aan een betere stofwisseling. Door een betere stofwisseling neemt je lichaam minder vetten op en ervaar je ook minder snel een hongergevoel. Verder bevat appelazijn pectine, een vezel dat na inname uitzet in je lichaam, waardoor je hongergevoel automatisch onderdrukt wordt. Ook voorkomt het hoge pieken en diepe dalen in je bloedsuikerspiegel, wat er voor zorgt dat je tussen de maaltijden door steeds zin hebt om te snacken.Ook schijnen de bacteriën en zuren in appelazijn je metabolisme te versnellen, waardoor je lichaamsvet sneller verbrandt.

Zo maak je een drankje met appelazijn om af te vallen en te detoxen

  • 1 glas warm water
  • 2 el appelazijn
  • 2 el citroensap
  • een tl honing
  • snufje kaneel

Je kunt dit drankje 3 keer per dag – vóór elke maaltijd – drinken. Appelazijn is ontzettend zuur dus drink het nooit onverdund. Dit is slecht voor je tanden dus je kunt overwegen om een rietje te gebruiken als je het drinkt.

De smaak is eigenlijk heel aangenaam! Je kunt het ook laten afkoelen en het dan mengen met wat ijsklontjes en verse appelschijfjes.

detoxen met appelcider