Jam uit de slowcooker: aalbessen

Jam uit de slowcooker, super smaakvol en heel eenvoudig te bereiden. Ik maak vandaag jam van de aalbessen uit mijn tuin maar ga de komende tijd volop variëren met andere fruitsoorten. Lees verder voor het recept.

Ingrediënten voor aalbessen jam uit de slowcooker

  • 1 vergiet vol met gewassen en geriste aalbessen
  • 1 cup palmsuiker
  • 1/2 cup rietsuiker
  • optioneel: 2 el maizena of boekweitmeel (diverse meelsoorten kunnen een gerecht binden. Denk aan rijstemeel, kikkererwtenmeel en maismeel. Ik gebruik voor deze jam boekweitmeel).

Bereiding

  1. Doe de aalbessen en palmsuiker in de schaal van de slowcooker en roer goed door.
  2. Zet de slowcooker op stand laag voor 6-7 uur.
  3. Na 4 uur koken voeg je de rietsuiker toe en roer je alles goed door met een houten pollepel. Eventueel kun je de jam wat pureren met een staafmixer. Bij mij volstaat een beetje prakken en duwen.
  4. Laat de pollepel in de schaal en doe de deksel weer op de pan. Zo kan er meer vocht ontsnappen en dikt de jam makkelijker in.
  5. Heeft de jam na 6 uur nog niet de door jou gewenste dikte, roer er dan 1 a 2 eetlepels boekweitmeel door, of een ander bindmiddel naar jouw keuze. Vervolgens nog even een uurtje laten doorkoken.

Hoe kun je jam beter binden

Qua dikte is het bij mij altijd even stoeien met de jams die ik maak. Het is natuurlijk ook afhankelijk van het type crockpot of slowcooker dat je hebt. De aalbessenjam was na 6 uur nog te dun naar mijn smaak. Ik roerde er 2 eetlepels boekweitmeel door en na nog een uurtje gekookt te hebben was de jam voor mij perfect ingedikt. Meer tips over natuurlijke bindmiddelen vind je op deze site.

SAMENVATTING
recipe image
Naam
Aalbessen jam uit de slowcooker
Auteur
Datum
Bereiden
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)3 thoughts on “Jam uit de slowcooker: aalbessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One Hand in my Pocket maakt gebruik van cookies. Meer daarover lees je in de privacyverklaring