Wat kan je nou verwachten van Nederlands eerste biologische, lifestyle festival gehouden midden in het Amsterdamse Bos? We wisten het niet, maar wel dat er veel lekker eten zou zijn waar wij van zouden gaan smullen. We hadden honger!

Mia en ik wachten bij de entree nog even op Debbie (vriendincollega) en dat is geen straf. Een supercoole tractor is omgetoverd tot DJ area, jazzie klanken zweven over het terrein. Mooi materiaal voor een klein fotoblogje (=plog). Ik vind de stoeltjes té gek!

EkoTown entree

EkoTown DJ tractor

Vanmiddag nog een hoop andere dingen te doen, we hebben ongeveer 1 á 2 uur de tijd om de sfeer te proeven in EkoTown… Let’s go!

Eenmaal binnen lopen we recht op een eerste activiteit af: we gaan van room boter schudden. Geinig, ik dacht altijd dat het min of meer een fabeltje was. Maar het blijkt waar, als je room te lang klopt/schudt wordt het echt boter. We lachen hier op de foto, maar onze armen zijn ondertussen zwaar verzuurd 😉

boter schudden

We zien twee hippie-achtige types het terrein oplopen. Zij draagt een twintigtal hoepels en hij loopt er dromerig met wat tassen achteraan. Wat gaan ze doen? Het blijkt dat hij Thomas heet en “meditatief vliegeren” doet. Willen wij proberen! Al snel dartelen we met onze vliegerstokken over een achteraf gelegen grasveldje (dit hoeft natuurlijk niet iedereen te zien). Het is leuk! Zij geeft een workshop hoepelen en hoepels maken. Die bewaren we voor volgend jaar…

EkoTown vliegeren

vliegerstok

 

Het vliegeren werkt niet alleen verfrissend voor de mind, ook de “core” spieren worden flink aan het werk gezet. Daar draaien wij onze door-het-boter-schudden-verzuurde-hand niet voor om en dat zagen ze bij Women’s Health Magazine natuurlijk ook wel. Of we op de cover willen. “Wij, echt? Nou, vooruit dan maar…”

ET2

Ondertussen is ons buikje rond. Bij de vele standjes is van allerlei lekkers te krijgen: thee, koffie, falafel, groentechips, wafel met witte chocoladesaus (Mia), smoothies etc etc. Alles is heel goed betaalbaar. Maar wat alleen erg jammer is: al die té gekke standjes met de leukste en lekkerste spullen (veel suikervrij spul!) mogen hun producten niet verkopen!! Moet je mij hebben, de shopverslaafde.. ga ik gewoon met een lege tas naar huis.

Fijne sfeer trouwens! Net wat te weinig “overzichtfoto’s” gemaakt. Maar denk aan: hooibalen, picknicktafels, bistrosetjes, zitzakken, circustenten, eetcaravannetjes.. dat werk.

EkoTown recyclen

We komen langs een tent waar ze karton op een wel hele mooie manier recyclen:

EkoTown karton

Mia is er klaar mee. Dat saaie gebep van die vrouwen, dat gevreet en dat niet-kopen.. Maar wie komen we daar tegen: Ellen Hoog, de hockeySTER uit het Nederlands elftal.

Ellen Hoog

Wil Miaatje misschien nog in de draaimolen?? “Ik ben twaaluf mam”.

parapluutjes draaimolen

Er zijn veel interessante lezingen, sportlessen, yoga, workshops… Je bent hier met gemak een dag onder de pannen.

circus deuren

Onze 2 uurtjes EkoTown zitten er op. We vonden het erg leuk en lekker en gaan volgend jaar weer, mits we mogen shoppen 🙂