Avonturenpark HellendoornKan jij het je nog herinneren, het laatste jaar basisschool? Een soort van onderhuidse spanning door de lonkende middelbare school avonturen die in aantocht zijn. De bestaande groep 8 vriendschappen lijken hechter te worden met het naderende afscheid in het vizier. Ik zag het gebeuren bij Mia en haar vrienden en dacht: tijd voor dikke PRET! Ik organiseerde een logeerpartij, samen met andere moeders een afscheidsfeest, nog een logeerpartij. En last but not least, een dagje PRET in Avonturenpark Hellendoorn!

Hellendoorn Entree

Het feest begint al onderweg er naartoe. Christy, Kiki, Mila, Nico, Robine, Naut en Mia, 7 pre-pubers en een CD van One Direction. De geleende auto is te klein als de meiden de veels te volwassen teksten (“I was so stupid for letting you go, but I know you are the one“) keihard meeblèren. De enige jongen in het gezelschap weet zich geen raad en kijkt de twee voorin zittende moeders (ik heb vriendin Jet, Robine’s moeder meegenomen) hopeloos aan.

Verscholen in de bossen wachten ruim 30 topattracties op ons. We hebben er zo een zin in! Bij de entree van het park kunnen de (zogenaamd grote) kinderen hun lol niet op: “MOGEN WE MET DE BEREN OP DE FOTO!!” Als de beer Robine een aai over haar hoofd geeft wordt deze stoere meid nog verlegen ook.

We gaan het park verkennen. Met de plattegrond in onze handen lopen we langs de verschillende attracties. Wat liggen deze fijn bij elkaar in de buurt! En wat is alles heerlijk groen. De verschillende terrassen lonken, maar eerst willen we een achtbaan in. Op YouTube hebben de kinderen al een voorselectie gemaakt: “We willen sowieso in die gele achtbaan!”. Jet en ik moeten even slikken. Dit gele gevaarte heet niet voor niets de Tornado. “Ehh laten we mild beginnen jongens, we hebben nog een hele dag te gaan“. We nemen de Donderstenen achtbaan. En we nemen hem gelijk nog maar een keer. Dan duiken Jet en ik het terras op voor de eerste kop koffie. De kinderen laten we even “los”, wat in Avonturenpark Hellendoorn gemakkelijk kan.

Hellendoorn Pretpark

Voor we het weten is de ochtend voorbij. Ondertussen hebben we de zweefmolen (Piraat Enterhaak), “de bank” (Montezuma’s Revenge) en het “speedy reuzenrad” (Tarantula Magica) gehad. Ik ben fan van de Tarantula Magica en de meiden – de moeders wagen zich er niet aan, Naut ook niet – gaan 4 keer de Montezuma’s Revenge  in.

Hellendoorn attracties

We eten wat en dan is het tijd voor Aquaventura. Een geweldig outdoor slidepark met 11 verschillende glijbanen. Gegil bij de kleedhokjes, wat een blije kotertjes. En kijk die moeders glimlachen. Als de kids blij zijn, zijn zij het ook. Jet en ik zijn de bikini vergeten, hè wat naar nou. Dan maar chillen op twee fijne ligbedden, lekker onbezorgd genieten. Als we de badmeester vragen om van ons een foto te maken duikt hij er nog tussen ook. Ik kan niet anders zeggen: we LIKE het personeel van Avonturenpark Hellendoorn!

Hellendoorn Aquaventura

Wat zullen de kinderen moe zijn na al dat geglij?! NOT: ze nemen met gemak nog 7 (!) keer de “gele achtbaan”. Jet en ik gaan ook 2 keer in deze Tornado. Hij is echt sú-per! Ook “de boomstammen” (Wild Waterval) staan garant voor veel lol, heel veel lol.

Hellendoorn Wildwaterbaan

De dag loopt ten einde. Ik had verwacht met een soort van jetlag weer naar huis te gaan, maar ik voel me nog zo fit als een hoentje! Wat een fijn en overzichtelijk park is dit. De 7 12-jarigen lijken ook nog vol energie, maar schijn bedriegt…

Hellendoorn Tornado

Kijk, een leuk overzichtsfilmpje van onze dag:

Deze actie is inmiddels verlopen

Winactie: 3 x 4 tickets voor Avonturenpark Hellendoorn inclusief toegang Aquaventura

Heb je ook zin gekregen in een dagje pret maken en onbezorgd genieten? Ik mag 3 x 4 kaarten weggeven voor Avonturenpark Hellendoorn. Je krijgt ook de tickets voor het Aquaventura park erbij. Meedoen kan t/m 10 augustus.

Deze wintool werkt heel gemakkelijk (ook voor mij, de winnaars worden namelijk random gekozen). Door de extra opties te doen vergroot je jouw winkansen (dus ook als je OHimP al liked op Facebook, geef dit dan nog even extra aan). Succes!

a Rafflecopter giveaway

Check hier de openingstijden van Avonturenpark Hellendoorn. Ik ga zelf zéker nog een keer op een van de speciale dagen.
Avonturenpark Hellendoorn
Luttenbergerweg 22
7447PB Hellendoorn