Vandaag ga ik met Mia naar de Fashion Week in Amsterdam. Dat gaat leuk worden! Ik ben benieuwd wat ze er van vindt. We gaan naar de catwalk show SIS van Spijkers en Spijkers. En wat een geluk, de backstage passes bungelen vrolijk aan onze nekken!

SIS by Spijkers en Spijkers backstage report. 

Er staat een portier. Hij kijkt een beetje… portier-achtig.

Ik vraag: “mogen we er niet in?”
Hij zegt: “loopt uw dochter ook mee?”
Ehhh??

We zijn er hoor, backstage bij Truus en Riet Spijkers. We kijken onze ogen uit. Veel modellen doen op dat moment net hun laatst loop op de catwalk. Anderen staan nog relaxt met hun iPhone te spelen. De makeup is al gedaan en de meeste haren ook: stijl, lang, middenscheiding met 1 vlecht aan de zijkant. Ik vind het mooi! Truus en Riet Spijkers bekijken een tas, hoe deze het best gedragen kan worden. Mia en ik lopen de kledingrekken langs. Ik wil alles wel hebben. De kostuumdame legt uit: elk model heeft haar eigen “dresser”. Dat moet ook wel, want het is heel hectisch. Je hebt maar weinig tijd om een model tussendoor in haar nieuwe outfit te hijsen. We kunnen er ons iets bij voorstellen.

Ik wijs Mia op de sandalen van Truus (of is het Riet?) Plat, verdikte rubberen zool. Mia begint nu eindelijk te geloven dat de hare ook cool zijn.. “Kan ik niet gewoon m’n Nikes aan?” Vroeg ze toen we ons thuis aan het voorbereiden waren.

backstage Spijkers en Spijkers

Catwalkshow SIS Spijkers en Spijkers

We gaan naar de show. Ik zie Mia’s ogen groter en groter worden. Zo veel te zien! De fotografen op een hoopje (ben er vandaag achter dat zo’n groep fashion photographers de Apenrots wordt genoemd), al die “überhipsters” en dan gewoon een drone in de lucht?! (je ziet hem op de foto linksboven).

De modellen zien er sú-per uit. De collectie heeft een beetje een Etnic touch. Ik wil nog steeds (bijna) alles wel hebben…

Amsterdam Fashion Week Spijkers en Spijkers

By Brown

De volgende show die we gaan zien is van de ontwerper By Brown. Ook hier gaan we backstage even sneak peaken. De modellen staan al bijna opgesteld voor de start van de show. Ze krijgen een laatste briefing van de designer.

We hollen snel naar de ingang van de show zelf. Mooie plekken, 2e rij! (ok, er zijn maar 3 rijen hier in het Transformatorhuis, maar toch..). “Wat hebben ze in godsnaam met hun haren gedaan?” vraagt Mia. De modellen hebben een soort van wetlook. En een dikke blauwe streep onder hun ogehn. Tsja… Mooie fashion, veel lichtbruin en beige in suede en leer en wat turquoise. De modellen dragen tijdens de finale allemaal een regencape. Zou het verband hebben met die wetlook? Of hadden ze juist eerder die capuchon op moeten zetten…

FWA By Brown

We nemen nog een laatst zakje popcorn en pakje kokoswater en laten ons door de Mercedes Benz taxiservice naar onze auto rijden.

“Vond je het leuk Mia?” vraag ik.
“Ja hoor” zegt ze.
“Wat vond je het allerleukst?” probeer ik verder.
“De popcorn”….

En wat vond mama de leukste man van de dag? Dat is toch echt deze. En dan bedoel ik wel degene in het buideltje hè. Zoet!! ❤️

backstage spijkers leukste man