lunchbreekStel hè, je hebt net een heerlijke strandwandeling gemaakt, de wind door je haren gevoeld, de zee zien spatten en de meeuwen horen krijsen. Je voelt je goed, een beetje moe maar voldaan. Eigenlijk wil je naar huis, maar je twijfelt. Je hebt namelijk trek. Dan weet ik dé plek voor jou: Lunchbreek in Zandvoort. Want daar is het thuiskomen.

De stijl? Pipi Langkous meets Ariadne at Home

Ik weet nog dat Liesbeth bezig was met de opening van Lunchbreek, 3 jaar terug. Weken was ze in de weer met de inrichting. Dat moest vooral niet heel hip, modern, en industrieel worden. Eerder warm, gezellig en toegankelijk. Een plek waar mensen zichzelf kunnen wezen, zonder poeha. En dus werden brocante stoelen op een antiekveiling gekocht en eigenhandig geschilderd (in 2 dagen en 2 nachten). Trommelde ze verschillende “grootmoeders kasten” op via de lokale kringloopwinkel. En kregen de muren een bloemetjesbehang uit een ver ver verleden. Het resultaat: Pipi Langkous meets Ariadne at Home. Een hele knusse, kleurrijke, vrolijke en warme hotspot, waar je ook nog eens heerlijk kunt eten.

IMG_0682-0.JPGDe keuken van Bart

Die is natuurlijk wel van de modernste snufjes voorzien, net als het gedachtegoed. Lunchbreek, de naam zegt het al, is om te lunchen. Traditionele gerechten zoals de uitsmijter, de salade en de tosti. Witbrood, donker oerbrood of een warme speltbol? Jij mag het zeggen en Bart maakt het klaar. Maar ook minder traditionele “breaks”, waaronder de verschillende soepen. Wekelijks wisselend: met bijv. bieten, broccoli, linzen of pompoen. Laatst heb ik Barts’ spinaziesoep geproefd, lekker! Of wat dacht je van de smoothies en sapjes, allemaal vers en/of biologisch. Het leuke aan Lunchbreek is dat ze hoofdzakelijk met streekproducten werken; zo worden de jams door de buurvrouw eigenhandig geplukt (vijgen, bramen) en gemaakt.

IMG_0685-0.JPG

High Tea bij Lunchbreek

Die heb ik van de week nog gedaan. Samen met 8 meiden volgden we een workshop van ICI Paris XL Zanvoort, over de producten van Qiriness (zegt je niets? Leg ik van de week uit). De High Tea hebben Liesbeth en Bart tot in de puntjes verzorgd. Echt helemaal in mijn “straatje”, met biologische theetjes en suikervrije baksels:

IMG_0683-0.JPG

  • Eierkoeken met amandelmeel, cranberry’s, moerbeien en honing.
  • Lollypop van vijgen, cacaonibs en kokos.
  • Muffin van spelmeel natuurlijke suiker en fondant.

Smullen! Een High Tea bestaat uit 5x zoet en 5x hartige wisselende, verse producten uit eigen streek/keuken. En mocht je niet zo dol op thee zijn, dan maak je er gewoon een High Wine van. (die doe ik de volgende keer :-)). Wel 2 dagen van tevoren reserveren, i.v.m de versproducten.

IMG_0684-0.JPG

Benieuwd naar Lunchbreek? Win een High Tea voor 2 personen

Dat komt goed uit! Ik mag nl. een uitgebreide High Tea voor twee personen weggeven. Je wordt dan persoonlijk door Liesbeth en Bart in de watten gelegd, dat betekent lekker “thuiskomen bij Lunchbreek”. Meedoen is heel makkelijk, via onderstaand tooltje.

Een nieuwe tooltje! Misschien is deze net wat gebruiksvriendelijker? Let me know… Je doet mee door je e-mailadres in te vullen (zo kan ik je bereiken als je gewonnen hebt) waarna je verschillende andere opties krijgt waarmee je jouw winkansen verhoogt (je kent ze wel, Facebooklike, Instagramfollow, commenting etc).

Werkt het tooltje niet? Dan kun je ook meedoen door een reactie onder deze blog achter te laten (en sorry voor het ongemak….)

Lunchbreek Haltestraat 57 Zandvoort 023-5736360 Dagelijks geopend van 08.00 tot 17.00