smoothie met knolselderij

Die knolselderij toch, met z’n rare bulten en sprieten… kreeg deze week gewoon een top 1 positie bij mij in de keuken! Ik vind knolselderij sowieso al lekker smaken in de soep, maar hij is vanaf nu ook welkom in deze smoothie.

Een smoothie met knolselderij? Geloof me, het is echt lekker. Ik heb een halve gebruikt en van de andere helft puree gemaakt. 

De kracht van de knolselderij

Dat zit ‘em in de vele vitamines (B, C, maar vooral K, goed voor je bloed en botten) en mineralen (fosfor, ijzer, calcium, mangaan). Verder bevat de knolselderij heel weinig calorieën en zetmeel.

Ingrediënten voor de smoothie met knolderij

  • 1/2 knolselerdij, geschild
  • 1 appel (uiteraard ook zonder schil)
  • 200 ml sinaasappelsap (…)
  • 200 ml water

Zo een knolselderij is hartstikke hard. Ik was benieuwd of mijn blender het goed fijn kon krijgen, maar dat bleek geen enkel probleem te zijn (ik beloof jullie trouwens een mooie Magimix winactie in december :-)). Cheers! (en lees verder voor het receptje van de knolselderijpuree).

IMG_0499.JPG

O ja, die puree met knolselderij:

De andere helft van de knolselerij heb ik gekookt, samen met een zoete aardappel en een paar wortelen. Vervolgens gestampt met een lepel kruidenboter (al dan niet zelf gemaakt, ik koos voor gemak) en wat bieslook. Lekker!!

Doe jij al mee?

Ik haal toch zóveel inspiratie uit het boek “100 Groene Smoothies“. Nog een week lang is hij te winnen, meedoen kan hier.

100 groene smoothies

 Meer groene smoothies: