smoothie met venkel en peer

Toegegeven, je moet er wel van houden. Maar zelf ben ik dol op de zoete anijsachtige smaak van venkel. En de combinatie met peer en walnoten maken deze smoothie met venkel tot één van mijn favorieten. Lekker vol, voedzaam en supergezond.

Mijn blender, ik ben er toch zo blij mee. Een beetje schillen, fijnhakken, mixen, knopje om en  klaar is je portie gezondheid. Ik maak altijd extra, zodat ik 2 dagen kan doen met het “brouwsel”. En een groene smoothie is gemakkelijk 2/3 dagen te bewaren in een afgesloten fles in de koelkast. 

Ingrediënten smoothie met venkel & peer

  • 1 venkel
  • 1 banaan
  • sap van 1 (of 2) verse sinaasappel
  • 2 peren
  • handje walnoten
  • handje peterselie
  • 400 ml water

Door de walnoten en banaan in deze smoothie heb je een echt vol, energierijk sapje. Ik las dat als je liever een light variant drinkt, je dan best de walnoten en banaan kunt vervangen door amandelmelk.

IMG_9961.JPG