Al 3 weken staart die reusachtige pompoen me aan: eat me, eat me. Maar dat ding aan stukken hakken, wat een ellende. Vandaag gaat het toch echt gebeuren en maak ik makkelijke pompoensoep. Het resultaat mag er wezen!

Ik hak, ik snijd, ik schraap… maar ik schil niet! Het is een biologische pompoen dus even wassen is voldoende. Tsja daar ligt het gevaarte dan, aan stukken op mijn aanrecht. En nu? Op mijn favoriete kookblog Lekker en Simpel kom ik dit eenvoudige recept tegen:

Benodigdheden makkelijke pompoensoep

  • 1 pompoen,
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook (maar gebruik er zoveel of weinig als je wilt. Ik doe er zelfs 5 in)
  • 2 aardappelen
  • 2 bouillonblokjes
  • snuf zout
  • paar takjes koriander

makkelijke pompoensoep

Werkwijze

Was de pompoen en schil de aardappelen. Snijd de pompoen, aardappelen, ui en knoflook in stukken. Fruit de ui en knoflook in wat olie. Voeg de aardappelen en pompoen toe en laat even pruttelen. Blus af met 1,5 liter water en doe de bouillonblokjes erbij. Laat 20/30 minuten doorkoken tot de  groenten zacht zijn geworden. Breng eventueel nog op smaak met wat zout. Pureer tot een gladde soep en serveer met een wolkje room en wat blaadjes koriander.

Eet smakelijk!