rodelen in kirchberg

Als de sneeuw niet naar mij komt dan ga ik wel naar de sneeuw… Ik ben er gek op! Maar waarom ik dan nog niet eerder gerodeld heb? Laatst ging ik rodelen in Kirchberg en ik kan je verklappen: dit riekt naar meer! 

Ik ben in Kirchberg met o.a. Lianne en Viola. We zijn hier om alle ins and outs van Kirchberg te ontdekken en hebben een superleuk programma. We gaan skiën, rodelenen, ijsklimmen, nachtskiën en culinair genieten.

 Hoe werkt dat, rodelen?

“Geht der Bocht nach rechts dann brauchst du dein rechter Fus, geht er nach links dan dein linker Fus”, legt Bettina ons uit. Bettina is onze begeleidster deze dagen, een echte Tirolse en dus retegoed in skiën, snowboarden en ook rodelen. Haar gear: een “vette” outfit en een Gallzeiner Rodel Rennmodell. Deze slee zie er cool uit, wil ook wel! Maar laat ik mij nou eerst druk maken om het voetenwerk,  meestal ben ik niet zo goed in een dergelijke oog-hand-voet coördinatie…

nacht rodelen

Wie is de King in achteruit rodelen:

Met rodelen zit je op een slee en suis je de berg af. Wij gaan al zigzaggend naar beneden via diverse prachtige sneeuwpaden. We nemen vele haarspeldbochten, missen op een haar na verschillende afgronden en we vergissen ons ik vergis me meermaals in de linker- en rechtervoet. Om de rodel-experience nog even fijn te intensiveren: we zijn aan het nachtrodelen! Op sommige plekken zien we werkelijk waar geen hand voor ogen.

Maar het is kicken!!!

We gillen het uit! Wat een pret zeg. Ook al bak ik er niks, op mijn gezicht prijkt een instant smile. Ik pak een paar keer een dikke sneeuwsnor, maak onverwachte spins en blijk king in per ongeluk achteruit rodelen te zijn. Maar dan heb ik nog mazzel, Lianne is de beste in finishen in een poel koeienstront!

Inmiddels zijn we twee keer de hele berg op en af gegaan, hebben we verschillende beurse plekken, zijn we koud tot op het bot en blijken onze konten compleet doorweekt. “Wollen sie jetzt essen oder noch einmal Rodelen?” RODELEN NATUURLIJK!

 Rodelen in Kirchberg

Ga je naar Kirchberg en wil je rodelen? Hier lees je alle informatie m.b.t. prijzen en openingstijden.

toboggan Kirchberg

(over deze foto: fake! Ik ging natuurlijk veels te hard van de berg dus was simpelweg niet goed vast te leggen 🙂 Maar zo krijg je wel een idee.)

Over Kitzbüheler Alpen – Brixental

Brixental is net als St. Johann in Tirol, Hohe Salve en Pillersee Tal een van de vier gebieden van de overkoepelende Kitzbüheler Alpen. In Brixental liggen de dorpen Westendorf, Brixen im Thale en Kirchberg. Het moderne wintersportgebied Kitzbuheler Alpen heeft 1000 kim skipistes en hoort bij de besten van de wereld. Brixental is vanaf de nabijgelegen luchthavens Innsbruck en Salzburg goed te bereiken met dagelijkse vluchten van Transavia in december t/m maart.

Meer informatie: www.brixental.com, www.twitter.com/kitzalp en www.facebook.com/Brixental.