Vandaag ben ik creatief in de weer geweest met de wortelpulp uit mijn slowjuicer. Ha! Miepkniep. Tsja, je hebt wel eens van die maanden… Hoe dan ook, ik heb er een heerlijke, suikervrije wortelcake mee gemaakt. Supersimpel, gemaakt met ingrediënten die ik allemaal al in het keukenkastje had staan.

Al eerder was ik fanatiek in de weer met wortelpulp. Maar geef toe, het is toch ook best zonde om sap uit iets te persen en het vervolgens weg te gooien? Toen is de wortelpulp gebruikt in een heerlijk bananenbrood. Voor dit gerecht heb ik veel meer wortelpulp nodig, ik ga er namelijk een complete cake mee bakken. Hartstikke easy, kijk maar:

Ingrediënten voor de suikervrije wortelcake

 • 500 gram wortelen
 • 150 gram havermout
 • 150 gram speltmeel
 • 3 eieren (in eiwit zit echter behoorlijk wat histamine, lees hier hoe je eieren kunt vervangen)
 • drie eetlepels honing (eventueel kun je de honing ook vervangen door een andere zoetstof)
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 2 theelepels bakpoeder
 • snuf zout
 • optioneel: gepofte quinoa
 • optioneel: kokosrasp

O ja: ik volg een histamine vrij dieet dus laat achterwege: walnoten, pindakaas, kaneel, nootmuskaat, citroen, chocolade en gember. Maar voel je vrij om dit toe te voegen, ik denk dat vooral een eetlepel pindakaas, walnoten en kaneel heerlijke toevoegingen zijn.

In 6 stappen heb je de suikervrije wortelcake

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 2. Rasp de wortelen (of haal ze door de slowjuicer) en roer ze door met de havermout,het  speltmeel en bakpoeder
 3. Smelt de kokosolie en voeg dit toe aan het mengel.
 4. Doe ook de eieren erbij.
 5. Meng het geheel tot een min of meer glad beslag en schep het in een (ingevette) cakevorm.
 6. Bak de suikervrije wortelcake in ongeveer 50 minuten af.

Ik neem mijn plakje lekker met wat honing.

Tip: snijd de wortelcake zodra deze is afgekoeld in plakken om direct vers in te vriezen.

Meer suikervrije recepten met wortel: