Wandern

Zo was ik er ruim 15 jaar niet, en zo kom ik er 3 keer in korte tijd. Oostenrijk. Het land leent zich perfect voor totaal verschillende vakanties. Natuurlijk ken je Oostenrijk van de wintersport. Maar op vakantie in de zomer in Oostenrijk kun je ook erg goed overwegen. Ik ga deze zomer hiken in Salzburgerland. De foto die je hierboven ziet kan dus zomaar werkelijkheid worden.  Maar er is nog veel meer te doen als de zon schijnt in Oostenrijk:

We hebben ze allemaal wel: vakantiebestemmingen die een bijzonder gevoel bij je oproepen. Ik heb dat bij Salzburgerland in Oostenrijk. In 4 havo (halverwege de jaren 80!) ging ik op kamp naar Salzburgerland. Serieuze hiketochten stonden op het programma en ik kan je vertellen dat die best pittig waren. Helemaal als je je bedenkt dat de nachten bijzonder kort waren en de strohrum reikelijk vloeide. Maar wat een week! De natuur, de gezelligheid en door het afzien tijdens de wandelingen ook die saamhorigheid. Oostenrijk heb ik toen voorgoed in mijn hart gesloten.

Rara wie ben ik? (oef, bijna 30 jaar geleden!!)

Oostenrijk tips

schoolreisje Salzburgerland

5 bestemmingen in Salzburgerland

Kijk, zo zijn de provincies in Oostenrijk verdeeld:

Kaart Oostenrijk

De stad Salzburg ken je vast uit de film ‘The Sound of Music’. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat Mozart er geboren is? Salzburg ligt midden in Salzburgerland en wordt omringd door verschillende regio’s. Deze regio’s hebben hun eigen kenmerken met mooie straatjes, kastelen die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan of unieke bergwandelingen. In Salzburgerland hebben ze een woord voor de plaatsen waar je een bijzonder gevoel van krijgt:  ‘Logenplätze’.

5 bestemmingen in Salzburgerland kunnen bestempeld worden als echte Logenplätze. Elke bestemming heeft z’n eigen unieke kenmerken. Bij de een kun je heerlijk gastronomisch genieten en bij de ander leent zich weer beter voor een vakantie met het hele gezin. Per bestemming heb ik de prijzen die ik tegenkwam op de website van Salzburgerland erachter gezet, zodat je een idee krijgt van de bestemming die er zijn. Ik vind het echt heel goed betaalbaar, kijk maar:

  1. Großarltal – voor een actieve vakantie in de bergen. Een aanrader voor de hele familie: het nieuwe sport- en recreatiecentrum in Großarl met een recreatiezwembad en een reusachtige avontuurlijke speeltuin. Je kunt ook een yogawandeling, klettersteigen, een begeleide tour door het hooggebergte doe of een alpenbloemenwandeling’. Prijzen vanaf €147,- p.p. in een 4-steren hotel. Meer info. Kijk deze foto van Großarltal, ik zou er zo in willen stappen!
    Gro+ƒarltal
  2. Hohe Tauern – Mittersill –  Deze regio leent zich perfect voor een wandelvakantie, met de schilderachtige Kitzbüheler Alpen op de achtergrond. (In januari was ik nog bij de Kitzbuheler Alpen en ging ik er rodelen. Supergaaf! Kijk maar). Deze bestemming boek je vanaf €249 p.p. voor 7 overnachtingen met ontbijt of halfpension in een gecertificeerd wandelhotel. Meer info.
    Hohe Tauern
  3. Salzburger Tennengau – Ben jij een echte bourgondiër en heb je een voorliefde voor watervallen? Dan is deze regio echt iets voor jou. Prachtige wandelroutes, de beroemde Tennengauer kaas, gastronomische topproducten, avontuurlijke zomerrodelbanen, spectaculaire watervallen en gigantische kloven. Deze bestemming is wel wat duurder, vanaf €495,- p.p. voor 7 overnachtingen in hotel Moisl en met veel extra’s. Meer info.
  4. Zell am See – Kaprun – Een favoriete bestemming voor liefhebbers van bergen, meren en gletchers.  Er is een ‘Run & Walk’ park, , je kunt er zwemmen in drinkwater in het meer van Zell, waar ook drie verwarmde baden zijn om heerlijk te ontspannen. Je maakt er de meest schitterende wandelingen en hebt dan een grandioos uitzicht op meer dan 30 ‘drie-duizenders’. Prijzen vanaf €179,- p.p. voor 3 overnachtingen met halfpension. Meer info.
  5. Katschberg – Een perfecte bestemming om met het hele gezin op ontdekkingsreis te gaan. Je doet er een lamatocht door de bergen, je kunt er rodelen, een treintje nemen om de omgeving te verkennen en er zijn wandelingen die geschikt zijn voor het hele gezin. Ik zie mezelf daar wel liggen 😉 Kitschberg boek je vanaf € 60,- p.p. in een vakantiewoning of €92,- p.p. in een pension incl. ontbijt. Meer info.Oostenrijk-Katschberg

Win een vakantie in de zomer in Oostenrijk, Salzburgerland

Maar liefst vijf vakanties geeft Salzburgerland weg! En meedoen is echt heel gemakkelijk. Op de website van Salzburgerland geef je aan naar welke regio jouw voorkeur uitgaat. Onderaan de pagina licht je jouw keuze toe en vertel je wat jou aantrekt in deze bestemming. 1 juli 2015 worden de 5 winnaars gekozen!

Ik ben benieuwd, welke regio in Salzburgerland spreekt jou het meeste aan?

Meer Oostenrijk posts: