Bij een zonnebril is het natuurlijk vooral belangrijk dat hij beschermt tegen de zon. Maar ja, het oog wil ook wat! Dus wat mij betreft zijn de looks net zo belangrijk. Maar welke looks doen het goed dit jaar en wat zijn op dit moment de hotste zonnebrillen trends?

Ik heb al dik 2 jaar dezelfde zonnebril. Eentje op sterkte met ronde glazen en zonder van die stalen pootjes. Zo schuif ik hem lekker makkelijk van mijn neus naar bovenop mijn hoofd, en vice versa. Zodra de lucht ook maar iets te fel wordt spot je mij met mijn zonnebril op, weer of geen weer.

zonnebrillen trends van Eye WIsh

Een zonnebril op sterkte beperkt jammergenoeg wel een beetje in de keuze. Ik vind spiegelglas cool, maar dat lukt niet bij een zonnebril op sterkte. Ook kan het glas niet heel groot zijn of een aparte vorm hebben, want die glazen zijn ook niet goed op sterkte te maken.

Op naar de opticien

Eye wish opticiens

Jeetje wat een collectie! Waar moeten we beginnen…


Mia grijpt gelijk naar een mooie RayBan. Ik zie ook al wat leuke modellen. Maar eerst moeten onze ogen gemeten worden.

oogmeting EyeWish

Mijn ogen zijn niet veranderd sinds de meting van 2 jaar geleden. Maar die van Mia zijn maar liefst een hele punt achteruit gegaan!

“Wat zijn nou echte zonnebrillen trends in 2015?”

De styliste van Eye Wish Opticiens vertelt dat er eigenlijk 3 trends zijn op dit moment, waarbij de basisregel luidt: draag je bril oversized. Zo staat 2015 in het teken van:

  1. Brillen met ronde glazen.
    zonnebrillen trends 2015 - ronde glazen
  2. Cat-eye model zonnebrillen, ook wel bekend als het vlinder-model.
    zonnebrillen trends - cat eye glazen
  3. Brillen in vrolijke kleuren met een “dik” kunststof montuur.
    zonnebrillen trends - gekleurd montuur

Mia blijft bij haar eerste keus, de RayBan Clubmaster. Ik  kies uiteindelijk voor een model van Dior, helemaal on-trend met de kleurtjes aan de zijkant en een lichte cat-eye shape. En, hoe vinden jullie ze staan?

Keuze genoeg bij Eye Wish Opticiens. Niet alleen qua monturen, maar ook in verschillende prijsklassen. Mia heeft – nu haar ogen achteruit zijn gegaan – ook een nieuwe gewone bril nodig. We hebben geluk dat de zorgverzekeraar dit jaar een steentje bijdraagt.

Deze winactie is afgelopen

Ben jij ook toe aan een coole nieuwe zonnebril? Win 2x een cadeauvoucher van Eye Wish Opticiens t.w.v. 150,- (!)

Geweldig, van Eye Wish opticiens mag ik 2 mensen blij maken met een cadeaubon van 150 euro!! Ik kan je verklappen, daar heb je echt heel veel mooie zonnebrillen voor.

In Mia’s 7-seconde video zie je welke monturen zij allemaal gepast heeft:

Wil je meedoen aan deze winactie? Dat gaat heel gemakkelijk.

Ik word blij als je mijn Facebookpagina wilt liken en als je onderstaand tooltje invult (je e-mailadres gebruik ik natuurlijk alleen om je een bericht te sturen als je gewonnen heb). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

Veel succes!

Meer inspiratie nodig? Op Pinterest heb ik 100 foto’s van de mooiste monturen verzameld. Kijk maar…