Gek op ananas? Eat your heart out met deze superlekkere, gezonde waterijsjes. En het maken van deze ijsjes is toch zo gemakkelijk!  Drie ingrediënten, that’s all. Met als hoofdbestanddeel natuurlijk verse ananas.

Is ananas gezond?

Yes! Ze groeien aan bomen, wat denk je zelf 😉

  • Ananassen zijn goed voor de lijn. Het enzym bromelaine in ananas breekt vetten af waardoor je deze gemakkelijk verliest. Niet alleen in je maag, maar ook je huid. Oftewel weg met die cellulitis.
  • Ananas zit vol met vitamine C.
  • En heb je last van een opzet gevoel na het eten? Ananas vermindert gasvorming, misselijkheid en verstopping.

Leuk ananas weetje:

Denk jij echt dat een ananas aan een boom groeit? Net als ik?? (jaja, ik geef het toe..) Nou, een ananasboom bestaat helemaal niet! Ananassen groeien laag boven de grond en zijn planten. Ze behoren tot de bromelia’s.

ananas plant

Zelf een ananas kweken? Je kunt de bovenste bladeren van de volgroeide ananas in de grond stoppen, en dan groeit er zo weer een nieuwe zoete ananas.

Recept voor gezonde ananas waterijsjes:

  • Een verse ananas in blokjes.
  • 1 klein pakje kokosmelk (ik neem de kokosmelk van Go-Tan, zonder E-nummers. De kokosmelk zorgt voor een rijke smaak en lekkere substantie. Hou je niet van kokos? Yoghurt of een melkvariant werkt ook prima).
  • Een kopje water.

Doe alle ingrediënten in de blender en meng tot er een gladde smoothie ontstaat. Vervolgens giet je het mengsel in de ijsvormpjes.

Over de ijsvormpjes:

De mijne heb ik bij Green Jump gescored en geselecteerd op vorm en op gezondheidsvoordelen: ze zijn BPA vrij en bevatten geen gifstoffen.

IMG_15151-300x300-2

Ananas voor de hipsters

De ananas doet het al een dik jaar supergoed in het hipstercircuit, kijk maar.