Vloggen

Vloggen staat voor video-bloggen en wordt gewoonlijk gedaan door tieners en twintigers en in de regel ook bekeken door deze groep You Tube lovers. Wij “ouderen” komen uit een ander tijdperk, maar moeten we ons daardoor laten weerhouden? Heus niet. En dus besloot ik spontaan om ook eens een vlog te gaan maken.

Ik kan het allicht proberen…

Het zonnetje schijnt, de tank is vol en uit de boxen schalt gezellige 538 muziek. Ik ben onderweg naar een foodbloggersevent van Fonq waar ik met een aantal andere bloggers een kookworkshop ga volgen. Op het gebied van koken valt er voor mij nog wel wat te behalen. Zoals je misschien wel weet gooi ik het liefst alles in de blender en maak vervolgens romige smoothies, smakelijke soepen en coole waterijsjes.

Al overpeinzend, meezingend, snapchat plaatsend en genietend van het uitzicht krijg ik het idee om helemaal young & wild te gaan vloggen vandaag.

Zou het door de 538 muziek komen?

Filmpjes maak ik veel vaker, zoals deze van onze trip naar Zweden. Of deze, campingavonturen in Frankrijk. Of dit oudje, nog gemaakt met de app Magisto (handige app die van foto’s en filmpjes die jij zelf selecteert een kant en klare video maakt), best bekeken trouwens!

Maar bij vloggen spreek je echt in de camera en presenteer je meer als het ware.

Moet je om te vloggen professionele gear hebben?

Volgens mij volstaat mijn iPhone 6Plus prima! En met iMovie monteer ik de boel in elkaar. Misschien is een statief wel handig?

In no-time heb ik een introotje ingesproken. Niet zo handig… In de auto. Ik zie het maar als een beginnersfoutje. Misschien had ik voor mijn allereerste “echte” vlogavontuur eerst even naar de kapper moeten gaan? Of wat meer make-up op moeten smeren?

Op het event zelf zie ik niemand filmen.

Wel fotograferen. De grootste en mooiste camera’s bungelen om de foodbloggershalzen. Dit zijn de échte… Kunstenaars met etenswaar.

Ik heb het supergezellig gehad met Yvonne, Lianne en Marleen. Nippend van onze glaasjes wijn bereiden we met de mooiste apparatuur (van Vitamix, Le Creuset en KitchenAid) de lekkerste gerechten. Ik doe het voorgerecht -speciaal voor mij bedacht zo lijkt het –  een soep uit de blender! (het recept ga ik binnenkort met jullie delen).

En dan is het nu tijd voor mijn vlog:

Ik ben toch zo benieuwd, wat vinden jullie er van?! Vaker doen?

Ik zou het super vinden als jullie je willen abonneren mijn YouTube kanaal? Daar staan dus al veel meer video’s, bijvoorbeeld van mijn trips van het afgelopen jaar.

Feedback is more than welcome 🙂