Wist jij dat al, dat je kan kleien met Babybel? Nee niet met de kaasjes zelf, maar met de rode was waar de Babybels in verpakt zitten. Het gaat supermakkelijk en is echt hartstikke leuk. Het is vrijdagmiddag, voor velen tijd voor een “VrijMiBo”. Maar niet voor Bennie, Judith, Sanne, Mia en Bonnie, wij gaan lekker knutselen.

Het leuke is dat de komende tijd, kleien met Babybel ook nog eens bijdraagt aan een goed doel: “Maak een leuk figuurtje van de rode was van Babybel, upload je foto en 1 euro gaat naar CliniClowns.

Twee vliegen in 1 klap dus: we hebben een gezellige knutselmiddag te pakken en we steunen ondertussen het goede doel.

Kleien met kaas

“Mam, gaan we echt kleien met kaas? ”
“Nee joh, met de was die om het kaasje heen zit.”
“Hé, Anouk heeft die kaasjes altijd mee naar school. Die zijn superlekker!!”

Dus…

“Bij ons thuis ziet de kachel er helemaal gekleurd uit van de bijenwas”

Sanne blijkt een expert in kleien met was-achtige producten. “Dat doen we ook altijd op de Vrije School, “. Mia kneedt lekker mee, en al snel zijn de eerste twee “kunstobjecten” klaar.

Hoe werkt het:

Per figuur heb je ongeveer 3 kaasjes nodig. De rode was die om de kaasjes heen zit kneed je tot het een zacht bolletje wordt, en vervolgens kun je er van alles van kneden. Om je creatie compleet te maken, kun je bijvoorbeeld nog gebruik maken van tandenstokertjes, rijstkorreltjes, kraaltjes, stukjes touw, noem maar op.

Mia en Sanne maken een slak. Bennie een kikker en een paddestoel. Judith een muisje. (je had haar fanatiek moeten zien kneden, het kind in Judith kwam weer helemaal naar boven ;-)). En ik maak foto’s een ketting voor Bennie.

Kijk, een gezellig filmpje over onze creatieve middag:

Over Babybel en CliniClowns

Babybel vindt plezier maken erg belangrijk. Helaas is dat niet voor iedereen even makkelijk. Daarom steunt Babybel kinderen in een moeilijke gezondheidssituatie: bij iedere inzending van een figuurtje van de rode was doneert de organisatie 1 euro aan CliniClowns. Direct steunen kan overigens ook door op de actiesite op de doneer button te klikken.

Op www.babybel.nl/cliniclowns vind je ook nog 3 instructievideo’s voor het maken van een figuurtje.