De nieuwe keukentrolley staat al een paar dagen onuitgepakt in de doos in de huiskamer. Ik zou hem graag in elkaar gezet willen hebben en de keukenspulletjes er een plekje in geven. Maar helaas, ik heb er vandaag alweer geen tijd voor. Wacht eens even, kan ik die twee bankhangende tieners niet zover krijgen dat…?? Klussen met tieners, hoe pak ik het aan?

Al eerder zag ik hem staan bij nicht Jacq, de beige keukentrolley. “Die wil ik ook”!! zei ik gelijk. “Is hij moeilijk in elkaar te zetten”? Jacq was wel even bezig geweest vertelde ze, maar als je de beschrijving leest is het een fluitje van een cent.

Mia’s geduld en toewijding

Mia en ik hebben in de loop der jaren al een aantal IKEA-in-elkaar-zet-projecten gedraaid. Laatst nog zette we samen een IKEA spiegel alias kledingrek in elkaar. Mia verraste me met haar geduld en toewijding, daar kan ik nog een puntje aan zuigen!

Klussen met tieners, hoe pak je het aan?

Verveeld hangen Mia en Sanne op de bank. Communiceren doen ze nog wel met elkaar… via Whatsapp!! Hoe krijg ik die meiden ge-re-connect en hoe kan ik daar zelf ook profijt van hebben… 😉 Mijn tips om te klussen met tieners:

  • Pap met ze aan: “Hebben jullie trek in een lekkere cafeïne vrije cappuccino met homemade bananenijs?” “JA lekker!!”
  • Laat voorzichtig doorschemeren dat je druk bent maar vraag vooral niet rechtstreeks om hulp. “AUW!! 3e keer dat ik struikel over deze onuitgepakte IKEA doos met keukentrolley. Zat hij maar vast in elkaar!”
  • Geef ze een uitdaging: “Hey wacht eens… Misschien is het te moeilijk voor jullie, maar wie weet zou het jullie wel lukken om samen dit kastje in elkaar te zetten?”
  • Geef ze vertrouwen: “Ja Mia ik weet het zeker. Jullie kunnen dit!  Je hebt het gister ook al zo goed gedaan met die spiegel alias kledingrek, ik hoefde bijna niets te doen! Dit gaat jullie lukken.”
  • Leg de materialen op een logische manier klaar: “Kijk eens aan, ik heb alles voor jullie klaargelegd. De beschrijving, de schroevendraaiers… Misschien nog wat drinken erbij?”
  • Heb geduld en gun ze een rustmomentje. Dus niet zo van: “Zitten jullie nu ALWEER OP DIE IPHONES?!” Maar eerder zoiets van: “Hé joh wat leuk, zijn jullie het projectje op Snapchat aan het zetten?” “Ehh nee mam, dat is nogal beschamend”.
  • En komen ze er echt niet uit. Kijk dan even de andere kant op als opa gaat helpen.

Het resultaat: twee trotse, blije, “ge-re-connecte” tieners en een moeder die helemaal happy is met haar nieuwe keukentrolley.

Misschien heb jij nog wel tips om te klussen met tieners? Ik ben benieuwd 🙂