Serieus, nog meer Sail foto’s? Yup… En ik zal je verklappen, het zijn er zelfs meer dan 10. Ook nog een VLOG zeker? Ja dûh, wat denk je dan. Ik heb de smaak te pakken hoor! Ok ok kom maar op dan!

“Jeetje, dat ik hier nog niet eerder geweest ben?! Maar ik weet het zeker, hier ga ik voortaan elk jaar naartoe!”
“Eh Bon, Sail is eens per 5 jaar…”

Ach dat weet ik natuurlijk ook wel. Ik ben alleen zo overweldigd door al die schepen, bootjes, gekleurde vlaggetjes, vrolijke mensen en het stralende zonnetje… wat een feest!! Mijn iPhone (6plus) maakt overuren, maar gelukkig heb ik  2 extra batterypacks mee.

Want die video’s schieten, dat vreet batterijen! Maar dan heb je ook wel wat, kijk maar:

Het pontje naar Eye

Laura en ik gaan met de trein naar Amsterdam. Eigenlijk willen we OV fietsen huren maar dat wordt ons afgeraden. Niet dat de fietsen niet ok zijn (in tegendeel zelfs), maar het is ronduit te druk om de fietsen. Qua drukte is Sail vergelijkbaar met Koningsdag krijgen we te horen. Goed, we skippen de fietsen en doen alles te voet.

Het pontje is overvol maar de sfeer is top. Happy toeristen en blije locals. We mogen naast een dame staan (met fiets!) die ons vertelt dat ze vandaag voor de tweede keer gaat. Gister ging ze lopend – vond ze veel te vermoeiend – vandaar dat ze vandaag de fiets meeneemt. Ze gaat heel Amsterdam-Noord doorfietsen en ja hoor, dat is prrrrrrima te doen! Eh Laura, zullen wij ergens anders gaan staan?

We leggen ons erbij neer.

Letterlijk. Op een picknick kleed. En he, zit er nou een koude fles wijn in mijn tas? 

Het uitzicht is ook niet verkeerd, moet je zien:

En zo blijven we twee uurtjes hangen en dan is het tijd voor een volgende move.

We gaan varen in het bootje van Wouter!!

Dat betekent terug met het pontje en fijn een stukje wandelen. Onderweg komen we weer mooie plaatjes tegen. Zoals deze oude zeebonk die heel modern met z’n iPad mini foto’s schiet van antieke zeilboten.

Maar zijn eigen bootje, die vind ik persoonlijk het aller- allermooist.

Of deze straatmuzikant, onder de brug. Zijn we nou in Amsterdam of is dit New York?

Het water op!

Wat een geluk, een broer met een bootje. We varen het eerste stuk nog met Olmo en Jill en de kinderen. En dan gaan Wouter, Laura en ik met z’n drietjes verder. 

De zon zakt al aardig wat natuurlijk goed nieuws is voor de foto’s. Inmiddels ben ik aan mijn eerste batterypack toe.

We varen langs het reuzenrad, zullen we? Nou, als we toch bij Sail Amsterdam zijn… Ja we doen het!! Laura heeft nogal last van hoogtevrees en doet tijdens de twee rondjes niet veel meer n fanatiek whatsappen, zolang ze maar niet naar buiten hoeft te kijken. Maar ze heeft het wel mooi gedaan!  En moet je kijken wat een fenomenaal uitzicht:

Ondertussen hebben we hamburgers en friet gehaald en al etend genieten we van het ondergaande zonnetje. Het is echt een groot feest op het water (je zou echt even die video moeten checken als je het nog niet gedaan hebt) en wat ons betreft gaat het veel te snel.   
Gelukkig is er straks een geweldige vuurwerkshow

We leggen het bootje aan wal en zoeken een mooi strategisch plekje uit langs de kade. Nog een kwartiertje en dan barst het vuurwerk bij Sail Amsterdam los. Het is nog steeds warm buiten en met ons wachten honderden mensen in spanning af voor het grote spektakel. Daar klinken de knallen al, wat zijn ze hard! En die flitsen, dat belooft wat. Vertwijfeld kijken we elkaar aan. Het zal toch niet zo zijn dat….? Jawel hoor,  we zitten helemaal verkeerd!! Het grote Movenpick hotel belemmert al die mensen hier het uitzicht!! Jaloers luisteren we naar de oeh’s en ah’s van de mensen op de bootjes die het wel goed kunnen zien. En als de laatste pijlen zijn afgestoken en alle bootjes luid gaan toeteren (wat een geweldig gehoor!) dan vindt m’n iPhone het ook genoeg geweest: “niet genoeg opslagruimte”… (128 gb)

Sail Amsterdam 2015, ik vond je geweldig, tot volgend jaar!! Ehh 2020.

IMG_4399.JPG