Ik hang ze aan de wilgen, ik ben er klaar mee! Mijn hardloopschoenen… Pijn in m’n knieën, pijn aan m’n heupen en pijn in m’n kuiten. Dat krijg ik er van, van hardlopen. Ik stap van mijn geloof en maak een switch, naar de sportschool!

De sportschool, wie had dat gedacht. Redelijk getraumatiseerd trok ik een paar jaar geleden de deur achter mij dicht van een té grote sportschool met té veel testosteron. Niets voor mij, 50 mannen en vrouwen op een rij die zich in het zweet werken op een cardiotoestel, ondertussen hun blik op oneindig op tientallen televisieschermen. Een grote hal, gedecoreerd zonder passie, louter gericht op het ontwikkelen van strakke konten en grote biceps.

Wil ik ook hoor, die strakke kont

Maar dan liever gemaakt in een kneuterige omgeving waar ik me onbekeken en op mijn gemak voel. Ik hoor je denken “ga dan thuis trainen!”. Maar ja, Jet is er ook nog hè! Jet, mijn vaste vrijdagochtend hardloopmattie. Jet komt met het propere idee om toch eens voorzichtig een kijkje in de sportschool te gaan nemen.

“De sportschool?! Kunnen we niet net als de rest van de wereld gewoon gaan bootcampen!”
“Bij Smile Sport hebben ze dat ook, alleen heet het dan Spartacus. En dan kan jij ook yoga-en. Daar hou je toch zo van?”

Mijn interesse is gewekt… Smile Sport zeg je?

Slide background

Smile Sport, jaren terug kwam ik er al eens. Ik gaf toen zelf aerobicsles en volgde mastercurcussen van Kenneth Leeuwin, eigenaar van Smile (en – niet onbelangrijk – meervoudig wereldkampioen karate!!).

Hoe zou het nu zijn, bij Smile Sport?

Nou dat kan ik je vertellen, want ondertussen zijn we er geweest. Het is er sú-per!!! Kenneth staat nog steeds aan het roer, samen met zijn Danielle. Zij vervult de rol van creative director en dat heeft zich vertaald in een interieur om U tegen te zeggen. Want waar kom je dit nou tegen, een sportschool met een warme en tegelijkertijd industriële look and feel?! Ik hou er van.

  

Wat voor proefles zullen we volgen?

Er is veel te doen bij Smile: pilates, steps, yoga, zumba, kickfun… Kickfun?? Daar heb ik veel over gehoord, dat wil ik!! Jet ook en zodoende staan we voordat we het beseffen met bokshandschoenen aan tegen een kickback trap- en stootbewegingen te maken op keiharde muziek. Kicken!!! We zoeken onze grenzen op en vallen meerdere keren bijna om. Maar pijn in onze knieën, heupen en kuiten? Echt niet!! We worden goed begeleid door Kickfunbedenker Kenneth himself.

“Hardlopen?! Dat is slecht voor je! Wanneer lopen mensen hard?
“Als ze vluchten?”
“Juist! En dat is niet natuurlijk.”

Kenneth staat 100% achter onze keuze om een overstap naar de sportschool te maken.

Zullen we er voor gaan, trainen bij een sportschool?

Bij hardlopen ben je in de buitenlucht en dat is op alle fronten genieten, in een sportschool is dat natuurlijk wel iets anders. Hoewel, bij Smilesport blijken ze bij goed weer ook buiten te trainen! Vooral in de zomer wordt er vertier in de openlucht opgezocht. En dat gaat trouwens verder dan alleen sporten… Er zijn het hele jaar door allerlei workshops, challenges, clinics, feestjes en marktjes op deze gezellige buitenplek te vinden.

Van verpauperd pandje naar hippe locatie, dat is Smile Sport

In een oud schoolpand huurt Smile Sport 650 vierkante meter kaalheid. Omgetoverd tot een toegankelijk (sport)paradijs – waar iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, huidskleur en religie – blijkt deze sportschool een plek waar Jet en ik ons direct thuis voelen. Vol enthousiasme zetten we onze handtekening onder het sportcontract. We beginnen voorzichtig, met 3 maanden, maar wat hebben we er een zin in!!!

Winterse sportschool avonturen

Zumba, pilates, swing yoga, spartacus en kickfun? Ik ga het allemaal uitproberen en hou jullie natuurlijk op de hoogte!

Nog even over die hardloopschoenen, die haal ik van het voorjaar vast weer tevoorschijn hoor. Maar eerst even aansterken in de sportschool 🙂

Smile Sport Haarlem
Korte verspronckweg 7-9, Haarlem
Tel: 023-5270864
info@smilesport.com
lesrooster