Hardlopen is een slimme, gezonde en goedkope manier om je conditie op peil te houden. Maar toch zijn er vaak honderd redenen te bedenken om niet dat lekkere rondje te gaan rennen. Deze 5 tips helpen mij om het hardlopen leuk te maken. 

1) Ren met een hardloopmaatje

Alleen is ook maar alleen, met z’n tweetjes lopen verdubbelt het plezier. Zoek een trainingsmaatje en trap vooral ook lol onderweg. Met Jet loop ik nu 7 jaar. Elke vrijdagochtend 8.15 sharp. Het is niet alleen gezellig, maar voor ons betekent het ook een stok achter de deur. Afzeggen doen we alleen als er een èchte reden voor is. En is het weer al te slecht, dan doen we thuis bijv. de 7-minute workout. (hoe dat werkt heb ik hier beschreven).

hardloopmaatje

2) Beloon jezelf

Tsja, het oog wil ook wat 😉 Dus gun jezelf af en toe dat ene mooie jasje of die hardloopbroek uit de nieuwe collectie. Het stimuleert het trainen maar ook je motivatie. Ik zit met deze broek in mijn hoofd van het merk Rhonisch. Ook nog eens met 50% korting…

3) Kies inspirerende hardlooprondjes

Jet en ik lopen al een paar jaar onze rondjes in Middenduin. Middenduin ligt praktisch in onze “achtertuin” en wat mij betreft is het ook een van de mooiste plekjes van Nederland. Moet je zien:

Middenduin

 

middenduin overveen

Vandaag is het koud in Middenduin met een gevoelstemperatuur van -7. Maar van de schoonheid van de omgeving worden Jet en ik spontaan warm. Ik schiet altijd foto’s onderweg. En vaak vanaf hetzelfde punt. Elke vrijdag ziet er anders uit, maar Middenduin is en blijft adembenemend. Check deze loup maar eens die ik in de herfst heb gemaakt:

De Schotse Hooglanders laten zich graag fotograferen, maar aaien vinden ze minder prettig.

Schotse hooglander

 4) Doe ter afwisseling wat oefeningen onderweg

Zelf vind ik een oefening tussendoor altijd een erg leuke afwisseling. Middenduin leent zich daar bij uitstek voor. Overal zijn bruggetjes, boomstronken en bankjes. We doen push-ups, planking, trainen onze triceps en doen wat squat-achtige oefeningen.

hardloopoefeningen

 5) Denk aan de gezonde voordelen van hardlopen

Als ik denk aan alle gezondheidsvoordelen van hardlopen krijg ik alleen maar meer plezier in het rennen. Zo is hardlopen:

  • Goed voor je huid. Volgens dermatologen wordt je bloedcirculatie beter en daardoor krijgen puistjes en een droge huid geen kans.
  • Helpt het je concentratievermogen te verbeteren. Joggen verricht echt wonderen het maakt je hoofd leeg en daardoor kun je later langer focussen.
  • Goed voor de lijn. Je stofwisseling versnelt waardoor vetten sneller afgebroken worden.
  • Een perfecte training voor de drie B’s: buik, billen én benen.
  • Een garantie voor blijheid en vermindert het stress aanzienlijk. Door een stukje te rennen maakt je lichaam endorfine aan en dat zorgt voor een grote glimlach op je gezicht.

hardloopschoenen

En jij, vind je hardlopen leuk?

Heb je nog hardlooptips? Of weet jij nog leuke/mooie hardlooprondjes die je graag wilt delen? Ik lees ze graag!

XX

iphone 6 plus