Het regende vanmorgen wel heel hard… “Zeg Jet, zullen we hardlopen een keertje overslaan en de 7 minute workout proberen?”  Jet antwoordt binnen een seconde: “Slim plan! Wel met lekkere koffie.”

Gewoonlijk slaan wij geen enkel hardlooprondje over, maar deze ochtend komt het echt met bakken uit de lucht. Zelfs Mia breng ik naar school, terwijl ik meestal denk: hup die fiets op, dan maar een regenpak aan. Leuk dat ik dat denk, maar dan moet er wel een regenpak zijn. En dus stappen we samen in de auto en hebben het hartstikke gezellig zo in de regen.

Als ik 8.15 weer thuis ben staat Jet al klaar in haar sportieve outfit. Ik zet de kettlebells, de hoepel en de iPad klaar. De gordijnen blijven nog even dicht, dat snap je zeker wel?

thuissporten

De 7 minute workout van Jet & Bonnie:

We breiden hem wat uit en doen hem als volgt:

  1. Inkomen met koffie en kletsen.
  2. Warming-up met de kettlebellswing (Kettlebellswing? Hier doe ik hem samen met Rachel, Sienna en Nikki op het strand).
  3. Hoepelen.
  4. Squads.
  5. App installeren op de iPad. (Welke zal ik doen? Er zijn er wel 5… we kiezen voor de groene).
  6. De 7 minute workout.
  7. Voor dood liggen.
  8. Proosten! (met water uit de Mason Jars)

Na afloop van de 7 minute workout (die bij ons dus iets langer duurt) hebben we een echt YES gevoel. De 7 minute workout is top!

iphone ipad app

Hoe werkt het:

In 7 minuten krijg je in sneltempo een aantal essentiële oefeningen voorgeschoteld met 10 seconde rust tussendoor. Je kunt kiezen of je deze oefeningen als video of foto weergegeven wilt hebben. Wij kiezen voor videoweergave en zien de hele workout op de juiste manier voorgedaan. We doen jumping jacks, planking, pushups etc. In no-time zijn de 7 minuten voorbij, is je hartslag omhoog geschoten en heb je verzuurde spieren. We hebben ècht gewerkt. Dit is heel gemakkelijk elke dag te doen, wat is nu 7 minuten?!  Toch??….

In de Appstore zijn verschillende 7 minute workout apps te downloaden. Ik heb de Nederlandse versie in de groene kleur, volgens mij heb ik 2,69 betaald maar zijn er ook gratis exemplaren verkrijgbaar.

7 minute workout app