Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, die geinige potjes om uit te drinken. De Mason Jars komen uit Amerika en zijn van origine bedoeld als weckpotten. Superhandig, maar drinken uit een Mason Jar is vooral erg leuk, kijk maar:

De Mason Jar potjes heb je in allerlei soorten en maten. Zelf gebruik ik grote exemplaren (950 ml) voor mijn smoothies en de kleinere exemplaren (475 ml) voor Mia haar theetjes en limonades.

Mason Jar limonade

2 jaar geleden waren de Mason Jars nog niet in Nederland verkrijgbaar maar op Instagram zag ik ze wel al vaak voorbijkomen. Mijn allereerste exemplaar kocht ik via Ebay en is nog steeds de meest gebruikte:

Mason Jar NYNu ook in Nederland te koop!

Fijn, de potten en accessoires zijn inmiddels ook in Nederland te koop. Ik scoor ze bij Marjolein van MasonMadness, zij heeft een heel ruim assortiment en allerlei handige accessoires.

De Mason Jars zijn voor allerlei doeleinden te gebruiken (de 5 leukste ideeën deel ik van de week), maar wij gebruiken ze dus vooral voor smoothies en thee. Elke ochtend neem ik een grote Jar mee de auto in, tot de rand toe gevuld met een smoothie. Zoals deze, met lekker veel kaneel.

Cuppow lids

Smaakwaters

Lekker op warme zomerdagen, maar ook heel gezellig als “drankje-erbij” op een mooi gedekte kersttafel: de groente-fruit-kruiden smaakwaters. Deze twee maak ik vaak:

  • Koud water met citroen, een paar stukjes gember en een takje munt, meer is het niet. Maar zo lekker!
  • Of deze variant: stukjes komkommer, schijfjes limoen en een takje munt.

smaakwater

Deze winactie is afgelopen

Winactie: 5 x een set Mason Jars

Alle potjes hebben een aparte deksel, metalen band en rubberen weckring. Zo kun je heel gemakkelijk al je drankjes goed afsluiten zodat er geen zuurstof bij komt en het niet gaat lekken. Van MasonMadness mag ik 5 mensen blij maken met een set Mason Jars! Je krijgt dan de regular 475ml en de regular 975ml, met daarbij 4 stalen rietjes (lekker duurzaam) en een rager (om de rietjes schoon te maken).

Meedoen is makkelijk, via onderstaand tooltje. Je doet mee door je e-mailadres in te vullen (zo kan ik je bereiken als je gewonnen hebt) waarna je verschillende andere opties krijgt waarmee je jouw winkansen verhoogt (je kent ze wel, Facebooklike, Instagramfollow, commenting etc). Veel succes!

Win een set zilveren stapel ringetjes
Win een MagiMix blender (twv 199,-)