netflix addicted

“Ok nog eentje dan!” En voordat je het weet ben je weer 3 afleveringen van je favoriete serie verder. De volgende ochtend kan je jezelf wel voor je kop slaan omdat je zowat over je wallen struikelt. Had je nou echt niet eerder het licht uit kunnen doen? Overduidelijk sprake van een lichtelijke Netflixverslaving. Maar hoe erg is dat nou eigenlijk? Ennuh… Heb jij nog een paar lekkere Netflixtips voor mij 😉


Nu het weer vroeger donker wordt draaien onze AppleTV en iPad overuren. Gisteren hebben we de laatste Modern Family aflevering uitgemaakt en we kunnen niet wachten om te starten met de volgende serie – Gossip Girl. Ik denk zomaar dat dit niet alleen bij ons thuis het geval is? Video kijken on-demand, zoals Netflix en YouTube is booming! Het blijkt zelfs dat we met z’n allen veel minder traditioneel TV kijken en massaal kiezen voor series, films en docu’s op momenten dat we er zelf zin in hebben.

Dan is er eigenlijk gewoon sprake van verschuiving in kijkgedrag, in plaats van een Netflixverslaving… toch?

Ik zoek de definitie van verslaving erbij:

Verslaving is een toestand waarin een persoon fysiek en/of mentaal van een gewoonte of stof afhankelijk is, zodanig dat hij/zij deze gewoonte of stof niet, of heel moeilijk los kan laten. Het gedrag van de persoon is voornamelijk gericht op het verkrijgen en innemen van het middel, of het handelen naar de gewoonte, ten koste van de meeste andere activiteiten.

De Netflixverslaving check:

Kan ik tijdens mijn werk aan niets anders denken dan aan Netflix?
Zit ik in de auto stiekem in de file een serie verder te kijken?
Denk ik vrijdagochtend “ik ga niet naar de sportschool, ik ga lekker Netflixen”?

Al deze vragen kan ik met NEE beantwoorden. Volgens mij valt het dus wel mee met mijn Netflixverslaving 🙂

Netflix - House of Cards

Wat heb jij allemaal genetflixt de afgelopen tijd?

Netflix staat bomvol series en we hebben de hele winter nog voor ons. Series die ik/wij echt goed of fijn vonden:

 • Homeland
 • Breaking Bad
 • New Girl (samen met Mia)
 • Mr. Selfridge
 • Call the midwife
 • Better call Saul
 • Pretty little Liars (samen met Mia)
 • Drop dead diva (samen met Mia)
 • Orange is the new Black (voornamelijk Mia, ik keek ondertussen op een ander device Homeland)
 • Unbreakable Kimmy Schmidt (dit kijken Mia en ik op dit moment samen, is leuk!)
 • House of Cards
 • Modern Family (samen met Mia)

Homeland, Breaking Bad en House of Cards zijn mijn absolute favorieten.

Heb je nog Netflix tips voor ons?

Wat zijn jouw favoriete series, welke moeten absoluut gekeken worden? En heb je nog tips voor series die met tienermeiden te kijken zijn? Ik lees ze graag 🙂

Netflixverslaving