Een kerstboom, die hoort toch zeker helemaal vol te hangen met ballen, slingers, lichtjes en een hoop knutselwerkjes van de kinderen? Nou, niet anno 2015 als ik de vele foto’s op Pinterest mag geloven. Less is more blijkt dé trend te zijn. Ik moet zeggen, ik val ervoor! Wat vind jij van de minimalistische kerstboom?

Vorig jaar deed ik het voor het eerst: geen kerstboom opzetten. Nou, dat kon er niet in bij mijn moeder hoor. Zo erg zelfs, dat ze dit jaar eigenlijk geen kerst bij me wilde vieren omdat het zo een kale bedoening was het afgelopen jaar. Ik had heus wel wat versiering, (een kerstboom van washi tape bijvoorbeeld), maar dat bleek niet voldoende. Voor haar betekent kerst een huis vol tradities. De kerstman die al 40 jaar onder de boom staat, gouden sneeuwklokken, kerstkaarten aan een slinger, kransen aan de voordeur en natuurlijk een boom van A tot Z gevuld.

Op inspiratie-walhalla Pinterest zie ik echter een grote ommekeer. Natuurlijk is er voor ieder wat wils maar het is duidelijk dat de minimalistische kerstboom terrein aan het winnen is. Hier zie je mijn kerst-inspiratie bord op Pinterest.

Mijn 10 favoriete minimalistische kerstbomen (in sommige gevallen niet veel meer dan een kersttak 😉


  
  
  

  

Nog zo een kersttrend, die ik vorig jaar al vaker zag: de “wall tree”. Hier zie je wat dat is en welke 10 ik het allerleukst vind.