Of het nu gaat om je conditie, je gezondheid, een besparing of om een milieuoverweging… wat vaker de fiets pakken zou wel eens je beste goede voornemen voor 2016 kunnen zijn. Niet overtuigd? Misschien trekt de winactie met de fietscomputer je wel over de streep?

Fietsen is goed voor, dat weten we. Maar wist je dat je van fietsen ook slimmer wordt? Daar heb je gelijk het eerste weetje te pakken: 3 redenen om vaker de fiets te pakken:

1. Verhoog met fietsen je hersenactiviteit

Kunnen jouw hersens wel een boost gebruiken? Een mooie reden om de fiets te pakken. Onderzoekers van de Universiteit van Illinois hebben aangetoond dat resultaten van mentale testen met 15% verbeteren als men van tevoren een stukje fietst.  Ook helpt regelmatig fietsen bij het bouwen van nieuwe hersencellen in de hippocampus – de regio die verantwoordelijk is voor het geheugen.

2. Fietsen als middel tegen slapeloosheid

Last van slapeloosheid? Om de dag minimaal 20 a 30 minuten fietsen zou insomnia patiënten kunnen helpen hun slaapritme te verbeteren. Onderzoekers aan de Stanford University hebben dit getest, het resultaat: de tijd die nodig is voor de slapelozen om in slaap te vallen werd met de helft verminderd en de totale slaaptijd werd zelfs met een uur verlengd! Professor Jim Horne van de Loughborough University’s Sleep Research Centre legt uit:

Door buiten te fietsen stel je jouw lichaam bloot aan daglicht. Dit werkt gunstig op je circardiane ritme (biologisch 24-hrs ritme) en bovendien bevrijdt het je lichaam van cortisol, het stresshormoon dat diepe, regeneratieve slaap tegenwerkt.

vaker fietsen

3. Nog een mooie reden om vaker de fiets te pakken: het is goed voor je huid

Wetenschappers van de Stanford University hebben ontdekt dat regelmatig fietsen je huid kan beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling en de tekenen van veroudering te verminderen. Harley Street dermatoloog Dr. Christopher Rowland Payne legt uit:

Je krijgt een betere circulatie van zuurstof en voedingsstoffen naar de huidcellen door te fietsen in de buitenlucht, terwijl schadelijke afvalstoffen juist hun weg naar buiten vinden. Bewegen is natuurlijk sowieso goed, het stimuleert je lichaam om de productie van collageen te optimaliseren, hierdoor vermindert de verschijning van rimpels en wordt het genezingsproces versneld.
fietsen is gezond

Deze winactie is afgelopen

Om je op weg te helpen vaker de fiets te pakken… win een fietscomputer!

De Mio Cyclo 200 fietsnavigatie is een superhandige gadget voor de recreatieve maar ook sportieve fietser. Dit is wat Mio zelf zegt over de fietscomputer:

Bepaal je eigen route en laat je aan de hand van stapsgewijze navigatie over de weg leiden. Laat jij je liever verrassen? Gebruik dan de Surprise Me-functie. Hiermee krijg je aan de hand van de afstand of tijd die je wilt fietsen, 3 verrassende fietsroutes om uit te kiezen. Tijdens het fietsen geeft het display onder andere je tijd, snelheid, afstand en hoogte weer.

De Mio Cyclo 200 is hier te koop. Maar, ik mag er ook eentje weggeven! Meedoen is heel makkelijk.

Je doet mee als je onderstaand tooltje invult (dus ook echt je e-mailadres achterlaten, deze gebruik ik alleen om je een bericht te sturen als je gewonnen heb). In het tooltje krijg je verschillende opties waarmee je de winkansen kunt verhogen (je kent ze wel Instagram/Pinterestfollow, commenting etc).

Ik word natuurlijk ook erg blij als je mijn Facebookpagina wilt liken en als je dit bericht wilt delen.