skien in Salzburgerland - OHIMPLucky me, ik mocht de eerste sneeuw in Ski amadé in Salzburgerland uitproberen! En die voelde heerlijk hoor. In een dag hebben we flink wat kilometers kunnen maken in Oostenrijks grootste skigebied. Zoveel uren skiën in Salzburgerland maakt wel slaperig, dat doen we in het dorpje St. Johann-Alpendorf in het Sporthotel Alpina. Alleen culinair gezien is dit hotel al een aanrader…

2 dagen ga ik, waarvan de eerste dag geskied gaat worden en de tweede dag is er een stadsrondleiding door Salzburg georganiseerd (daarover binnenkort meer). Kijk, zo ziet het er vanuit de lucht uit als we aankomen. We vragen ons onterecht af: kunnen we überhaupt wel skiën? Maar zo blijkt maar weer, groene dalen betekent niet automatisch groene toppen!


Skiën  in Salzburgerland

Salzburgerland staat internationaal bekend om de uitgebreide wintersportmogelijkheden. Je vindt er 2.200 km aan perfect geprepareerde pistes, 2.200 km aan langlaufloipes, 36 wandelpaden gelegen boven de 1.000 m en 580 skiliften. De 22 regio’s van Salzburgerland zijn samen goed voor 100 (!) wintersportplaatsen en 400 (!) berghutten en restaurants. Wij gaan skiën in Oostenrijks grootste skiparadijs: Ski amadé.

Ski-nieuws voor gadgetfreaks:

Als eerste skigebied biedt Ski amadé de mogelijkheid om skibrillen te huren waarin alle belangrijke gegevens in het glas van de bril geprojecteerd worden. In deze “Smart Ski Goggles” zie je info over bijvoorbeeld de weg naar de skihutten, de liften, de pistestatus en de calorieën die je verbruikt hebt. Dit alles gewoon tijdens het skiën!

Jammer… de bril was al verhuurd dus ik kon hem zelf niet uitproberen. Daar komt bij, zo doorgewinterd ben ik nou ook weer niet op de latten, ik kan beter de afgrond in de gaten houden 😉

5 foto’s om de sfeer te proeven:

Zoals je ziet: groene dalen en witte heuvels. De pistes zijn echt perfect geprepareerd en we nemen de ene na de andere route.Sfeer proeven… jaja daar hoort wel even een snelle Williams bij (een schnapps met een stukje peer). En de Kaiserschmarrn? Die lag natuurlijk al lang en breed in onze buikies, naast de Schnitzel.

Shoppen in vakantiedorp Sankt Johann.

Nou, niet voor ons hoor. Wij stonden liever op de latten :-). Maar het kan er wel. Net zoals naar de bioscoop gaan, schaatsen, rodelen en natuurlijk après skiën.

Wij genieten heerlijk in het Sporthotel Alpina. Eerste een uitgebreid diner en vervolgens duiken we de 4-sterren wellness in. Wat een heerlijkheid na zo een actieve dag.

Meer informatie over skiën in Salzburgerland:

Salzburgerland website
Ski amadé website
Hotelinformatie Alpina Sporthotel
Easyjet vliegt 3x per week op Salzburg