bakvorm tulband Bitossi

Mijn nieuwe bakvormen vind ik zó geweldig dat ik serieus overweeg om mijn hoge keukenkastjes te verwijderen. Ik wil dan een plank waar ik mijn mooiste serviesgoed op neerzet en daarboven hang ik de bakvormen op.  Nog maar even verder op door fantaseren… Voor nu ga ik de bakvormen gebruiken waar ze voor bedoeld zijn: om te bakken. Vandaag maak ik een lekkere, gezonde bananencake, op z’n Amerikaans.

En dat Amerikaanse zit ‘em in de Gingerbread kruiden. Een mengsel van kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, gember, kardemom, piment, anijs en koriander. Gingerbread kruiden worden altijd met Kerstmis gebruikt voor bijv. de welbekende koekemannetjes. Ik heb het mengsel kant-en-klaar voor 1,95 gekocht bij Dille & Kamille.

Ingrediënten bananencake

3 bananen
4 eieren
60 ml kokosolie, gesmolten
65 g amandelmeel
65 g kokosmeel
1 tl bakpoeder
1 tl vanille-extract
2 tl Gingerbread kruiden
flinke scheut honing en/of 2 el kokosbloem suiker
grote hand walnoten

bakvorm tulband Bitossi

Bereiding gezonde bananencake:

  • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier of vet goed in.
  • Meng de bananen, eieren, kokosolie, kokosbloemsuiker en amandelmeel tot een glad geheel.
  • Voeg vervolgens het kokosmeel, bakpoeder, en vanille-extract toe en meng het weer goed.
  • Giet in het cakeblik en bak gedurende 30 – 40 minuten.
  • Haal voorzichtig uit de vorm en besprenkel met honing en walnoten.

Recept gezonde bananencake - OHIMP

De bakvormen van Bitossi

Laatst maakte ik deze supersimpele wortelcake in de gele bakvorm van Bitossi. De bak- en cakevormen van Bitossi zijn hier te koop. Je moet wel snel zijn, de vormen zijn razend populair…

wortelcake recept - ohimp