kerst DIY - OHIMP

De lichtjes in de boom knipperen, Zach Gill zingt met zijn heerlijke stem de leukste kerstliedjes, m’n koffie staat klaar… ik heb zin om te knutselen. Maar wat zal ik eens gaan maken? Pinterest staat vol met de allerleukste kerst DIY – ies. Het wordt nog lastig kiezen, de 10 leukste zet ik hier op een rij.

Bottle brush trees heten ze, deze schattige boompjes. In Amerika zijn ze al jaren een hit maar in Nederland zie ik ze nog niet echt in de winkels. Je kunt ze zelf maken. De werkbeschrijving staat hier.

bottle brush trees DIY

Een set kerstboompjes van hout. Lees hier de how-to van deze kerst DIY

kerstmis DIY - boompjes van hout

Ginger bread cookies, in Amerika bestaat er geen kerst zonder deze heerlijke koekemannetjes. Een glutenvrij recept vind je hier.

Ginger bread cookies glutenfree

Kerstverlichting in een potje. We hebben thuis wel 5 potjes voor waxinelichtjes die Mia op de basisschool heeft beplakt en beschilderd. Deze variant met een uitgeknipte stad vind ik ook erg mooi. De werkbeschrijving en het sjabloon van de stad vind je hier.

christmas light in a jar

Een pakje witte, zelfdrogende klei, een koekjesvorm en een touwtje. Meer heb je niet nodig om superleuke ornamenten voor in de boom of aan een cadeautje te hangen.

kerstmis DIY - ballen van klei

Laatst schreef ik er al over: wall hangings. Deze sterrenvariant lijkt me een heerlijke kerst DIY voor dit weekend 🙂

kerst DIY - wallhanger sterren

Deze kerststal is leuk! Zo simpel, je moet er maar op komen.

kerststal ijsstokjes

Hilarisch vind ik deze slinger van pinda’s. 

peanut garland - OHIMP

Of deze slinger, ook weer gemaakt van de zelfdrogende, witte klei.

Garland white clay

Fan ben ik van strijkkralen. Onderzetters, magneten en kerstversiering maakten Mia en ik er al mee. Voor onze kerstfiguurtjes gaan gingen we vaak met glow-in-the-dark strijkkralen aan de slag, dat geeft zo een leuk effect in het donker. Mia krijg ik met haar 13 jaren niet meer aan de strijkkralen trouwens 😉strijkkralen kerst knutselen

A car in a jar – oftewel een auto in een potje. Supersimpel maar o-zo leuk. Hoe het moet? Je leest het hier.

Car in a Jar - OHIMP
Meer kerst DIY ideetjes zien: check mijn Pinterest board dan eens, ik heb er ruim 100 verzameld.

Have a jolly good fun 😉